Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian Chieftain Limited a Elite nabízí luxusní a exkluzivní jízdu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejčerstvější novinky značky Indian Motorcycle pro letošní sezónu představují dvě nové verze modelu Chieftain.

Indian v letošním roce rozšiřuje nabídku provedení modelu Chieftain o dvojici novinek, s nimiž chce upoutat pozornost motorkářů, toužících po luxusním jednostopém korábu s pořádnou dávkou exkluzivity.

První z dvojice novinek je Indian Chieftain Limited, který se od standardního provedení odlišuje na první pohled díky nahrazení předního 16palcového kola novým 19palcovým kolem s blatníkem, který je na poměry této modelové řady poměrně minimalistický. Vzadu zůstalo 16palcové kolo, ale svým designem odpovídá tomu přednímu.

Další výrazné změny oproti výchozímu modelu se dočkal brzdový systém. Vpředu je použita dvojice kotoučů o průměru 300 mm v kombinaci se čtyřpístkovými třmeny s logy Indian.

K identifikaci novinky lze vedle většího předního kola s menší blatníkem využít i kapotáž bez masivní chromované ozdoby kolem hlavního světlometu nebo nově tvarované sedlo či skutečnost, že každý Chieftain Limited má být vyroben v černé barvě.

Pod lehce pozměněným zevnějškem i nadále ukrývá rám z hliníkové slitiny, v němž je uložen vzduchem chlazený vidlicový dvouválec Thunder Stroke 111 o objemu 1811 cm3. Motor spolupracuje s šestistupňovou převodovkou a síla agregátu se na zadní kolo přenáší pomocí ozubeného řemenu.

Vedle svého vzhledu či monstrózní pohonné jednotky má Indian Chieftain Limited přitahovat pozornost i svou bohatou výbavou. Ta zahrnuje mimo jiné bezklíčové startování, kontrola tlaku v pneumatikách, ABS, elektricky stavitelný čelní štít a ovládané zámky bočních kufrů, 100Wattový audio systém a infotainment systém Ride Command.

Pro zájemce o Indian modelové řady Chieftain, jimž nebude vyhovovat standardní model nebo verze Limited je určeno provedení Elite, které již balancuje na hraně mezi sériovými a zakázkovými stroji.

Tento model má představovat jednoho z nejexkluzivnějších zástupců své značky, čemuž odpovídá skutečnost, že vznikne v sérii pouhých 350 motocyklů a především jeho barevné provedení. Malý tým pracovní má totiž nad finální barevnou úpravou každého stroje strávit 25 hodin práce. V celé sérii pak nemají existovat ani dva identické motocykly.

Indian Chieftain Elite se má od provedení Limited vedle své barevné úpravy odlišit i díky LED světlometu, jinému větrnému štítu, provedením stupaček a 200Wattovému audio systému.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)