Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Indian představuje nový Scout Bobber s drsnou vizáží

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Indian Motorcycle rozšiřuje nabídku svých „mid size“ modelů a uvádí minimalisticky pojatý Scout Bobber.

Indian Motorcycle se při návrhu a vývoji nového modelu Scout Bobber zhlédl podobně jako britský Triumph u modelu Bonneville Bobber ve stylu, který se zrodil ve Spojených státech amerických ve čtyřicátých letech dvacátého století.

Tomu plně odpovídá vzhled novinky, která po technické stránce vychází ze standardního modelu Scout s jeho kapalinou chlazeným vidlicovým dvouválcem o objemu 1133 cm3, nejvyšším výkonu 74,7 kW (100 k) a točivém momentu 97,7 N.m.

Indian Scout Bobber se od svého dárce orgánů odlišuje na první pohled především díky extrémně zkráceným blatníkům, o nichž lze díky jejich miniaturním rozměrům prohlásit, že jsou na motorce nejspíš jen, aby bylo vyhověno legislativě.

Vedle kratších blatníků se nový zástupce značky Indian od svého staršího příbuzné odlišuje i novým krytem světlometu, uchycením zpětných zrcátek na koncích řídítek či novým designem kol a tvarem jednomístného sedla.

Kromě designu si u Indian Motorcycle při vývoji modelu Scout Bobber zaměřili i na jeho techniku a ergonomii. Dráhy odpružení zadního kola se zkrátily o 25 mm a vpředu je použita vidlice s tužším nastavením. Nová řídítka a stupačky posunuté o 38 mm směrem vzad pak stojí za změnou pozice jezdce.

Indian Scout Bobber nastupuje jako stroj pro modelový rok 2018, jehož prodej se má rozběhnout v září letošního roku. Zákazníci mají mít možnost výběru z pěti barevných provedení a široké palety individualizačních prvků. Ceny na severoamerickém trhu startují na částce 11.499 amerických dolarů (zhruba 265.000 Kč), zatímco standardní Scout zde přijde na 11.299 amerických dolarů (přibližně 260.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
17. 7. 2017 21:41
Kopie HD
V-Road special Kopie