Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti Q50 Sound Studio a QX70 Ultimate: Dvě limitky pro Frankfurt

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Luxusní odnož japonského Nissanu si přichystala pro letošní IAA dvě omezené série. Sedan Q50 zaměřený na audiofily doplňuje luxusní verze SUV QX70.

Při vývoji sportovně laděného sedanu Q50 ve verzi Sound Studio spolupracovala značka Infiniti s věhlasnou firmou Bose. Důležitější než technika pod kapotou je tak „koncertní sál v malém“. Sestava čítá celkem čtrnáct reproduktorů, DAB receiver pro digitální rádio a nechybí jí ani navigace. Audio Pilot2 Noise Compensation ladí zvuk i jeho intenzitu a hlasitost hudby v závislosti na rychlosti i okolním hluku, Active Sound Management pohlcuje nežádoucí zvuky pohonného ústrojí.

Q50 bude v této verzi k mání s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcovým turbomotorem (155 kW/350 N.m) a samozřejmě i se vznětovým 2,2 l (125 kW/400 N.m). O standardní elektronické řízení Direct Adaptive Steering samozřejmě nepřišla.

SUV QX70 (bývalá řada FX) dostalo v provedení Ultimate prvky v černém chromu: přední lízátko, masku chladiče, boční prahy, lemy blatníků, střešní nosiče a část zadního nárazníku. Difuzor s integrovanou zadní mlhovkou je pro změnu stříbrný. Celek doplňují jedenadvacetipalcová kola v antracitovém odstínu. Luxusní interiér v měkké kůži s kontrastním rudým prošíváním dále oživuje obložení v klavírním laku, automobilka ovšem fotografie vnitřku dosud neuvolnila.

Pod kapotou brumlá dvojice vidlicových šestiválců: benzinový 3,7 l a naftový třílitr, oba spojené se sedmistupňovým automatem a pohonem obou náprav. Samočinná převodovka má možnost manuálního řazení páčkami pod volantem.

Dieselová verze Q50 Sound Studio by Bose se začne prodávat v říjnu za v přepočtu 1,19 milionu korun, benzinová je překvapivě dražší, vyjde na 1,26 milionu. Jedná se však o orientační částky pro Británii. QX70 přijde na trh také ještě letos, údajně hned po Frankfurtu, tedy na konci září, konkrétně do Ruska a západní Evropy. Bude stát 1,93 milionu korun, ceny obou motorů se v tomto případě liší minimálně.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
13. 9. 2015 20:42
FX
alias qx70 se mně velmi líbí :yes: