Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Isuzu D-Max: Nová generace míří do Evropy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Zcela nová generace japonského pick-upu se představila loni na podzim a letos ji čeká evropská premiéra a uvedení na zdejší trhy.

Isuzu D-Max je ve své nové generaci stejně jako v případě té předchozí, představené v původním provedení v roce 2002, výsledkem spolupráce japonské automobilky s koncernem General Motors.

Dosavadní Isuzu D-Max bylo sesterským modelem Chevroletu Colorado a stejná situace se opakuje i u nové generace tohoto pick-upu.

S Chevroletem sdílí nové Isuzu konstrukci rámu, podvozku i karoserie. V případě designu se D-Max od Colorada odlišuje především provedením přídě. Zde má vlastní přední nárazník, masku chladiče, hlavní světlomety, kapotu motoru i blatníky. Jiný vzhled mají i zadní svítilny a výklopná zadní stěna.

Premiéra evropské verze Isuzu D-Max je naplánována na veletrh užitkových vozidel v Birminghamu, který se uskuteční v termínu od 24. do 26. dubna letošního roku. Prodej se má například ve Velké Británii rozběhnout v červnu a ceny zde budou začínat na částce 14.499 britských liber (zhruba 430.000,- Kč) za Single Cab s dvoumístnou kabinou a pohonem zadních kol.

V Evropě nabízené Isuzu D-Max bude k dispozici se vznětovým čtyřválcem o objemu 2,5 litru přeplňovaným dvojicí turbodmychadel. Tento motor splňující emisní normu Euro 5 disponuje výkonem 120 kW (163 k) a točivým momentem 400 Nm při 1400 min-1.

Mimo vstupní model budou všechny verze vybaveny přiřaditelným pohonem všech čtyř kol a pohonná jednotka bude spojena s šestistupňovou manuální převodovkou nebo pětistupňovou automatickou převodovkou.

Pick-up s užitečnou hmotností 1000 kg má na britském trhu již v základním provedení Single Cab nabídnout klimatizaci, denní světla, elektrické ovládání oken a čelní, boční i hlavové airbagy.

Vyšší stupně výbavy budou spojeny se čtyřdveřovou kabinou Double Cab a kromě ní a pohonu všech kol mají disponovat například tempomatem, audiosystémem s šesti reproduktory, rozhranním Bluetooth, přípojkou pro iPod, automatickou klimatizací, vyhřívanými a kůží čalouněnými sedadly, parkovacími senzory, 16-palcovými litými koly a nárazníky lakovanými v barvě karoserie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)