Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco LMV pro Terence Hilla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Známý italský herec a režisér Terence Hill se bude ve svém nejnovějším seriálu objevovat za volantem Iveca LMV.

Terence Hill je v České republice populární především díky řadě komedií, v nichž hraje s Budem Spencerem. Na jih od našich hranic je oblíbený i díky řadě seriálů, mezi kterými vyniká například Lucky Luke natočený podle westernového komiksu nebo Don Matteo o svérázném knězi.

I ve svých 71 letech je Terence Hill stále aktivním hercem a v současnosti natáčí v Alta Val Pusterie v Jižním Tyrolsku nový televizní seriál "Un Passo dal cielo" (Jeden krok od nebe). V hlavní roli zde hraje velitele lesníků a dvanáctidílná série má být někde na půli cesty mezi thrillerem a komedií.

Při dobrodružstvích v Dolomitech bude Terence Hilla doprovázet Iveco LMV, které filmařům poskytla samotná automobilka. Tento off-road je civilní verzí lehkého víceúčelového vozidlo vyvinutého a vyráběného především pro armádní potřeby. V současnosti jej má ve výzbroji i Armáda České Republiky.

Iveco LMV je poháněno přeplňovaným vznětovým čtyřválcem o objemu 3,0 litru s výkonem 140 kW (190 k). Prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky jsou poháněna všechna čtyři kola. Vozidlo s hmotností 7 tun je schopné dosáhnout maximální rychlosti 130 km/h. V terénu si LMV poradí i s 60% stoupáním a je může se brodit až do hloubky 85 cm (po speciální úpravě to může být až 1,5 m).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
13. 10. 2010 17:00
Pobřežní hlídka
"dvanáctidílná série má být někde na půli cesty mezi thrillerem a komedií" To vůbec jde? >:D
13. 10. 2010 16:07
Reinkarnace Hummera
Docela peknej kousek. 7 t je sice dost, ale v terenu s tim bude sranda.