Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak bude vypadat nové SUV na základech Fabie? Svou vizi ukazuje významný grafik

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
Že se modelové portfolio sportovně-užitkových vozů Škodovky bude ještě rozrůstat, není žádným tajemstvím. Nyní dostáváme představu o tom, jak by novinka na základech Fabie mohla vypadat.

Vstříc módní vlně SUV vyrazila mladoboleslavská automobilka modelem Kodiaq, který v letošním roce doplnil menší sourozenec Karoq. Již nějaký čas víme, že z dílny Škody se dočkáme ještě jednoho crossoveru. Bude postaven na základech Fabie (platforma MQB-A0), které sdílí sourozenecký Seat Arona či Volkswagen T-Cross.

Z dřívějška mi pro tento model nejvíce utkvělo v paměti označení Fabiaq, ale to je od reality hodně vzdálené. Dá se předpokládat, že automobilka půjde v dosavadních šlépějích a název novinky bude začínat na písmeno K a končit Q. Že by Kabiaq?

Na sítích se objevilo již několik renderů čtvrté generace Fabie, ale s náčrty nejmenšího SUV Škody jsou designéři zatím opatrní. Jeden z mála návrhů nyní představil autor přezdívaný Avarvarii. Ovšem pozor, nejde o jen tak nějakého nazdárka. Tenhle chlapík připravuje studie pro významná média, včetně britského Auto Expressu či německého Auto Bildu. Úzce spolupracuje také s Top Gearem či automobilkou BMW.

Nyní ale zpět k novému SUV. Vzhled Avarvariiho návrhu značně vychází z většího Karoqu, poznávacím znamením může být kontrastní zbarvení střechy a prvních sloupků. Ostatně stejný designový prvek lze vidět také na zmiňované Aroně. Zadní světlomety jsou také „useknuty“, ale na tak násilně jako v případě Karoqu.

Zatímco sesterský projekt Seatu už se pilně připravuje a příští týden jej v rámci novinářských jízd vyzkoušíme v okolí Barcelony, na třetí SUV Škody si počkáme až do příštího roku. Vzhledem k proporcím a modelové hierarchii se nahlas hovoří o tom, že novinka bude náhradou za Fabii Combi, která s příchodem crossoveru skončí. Na oficiální potvrzení téhle informace si ale raději ještě počkejme...

Stanislav Kolman
Diskuze (31)
6. 10. 2017 14:16
Jak asi bude vypadat
Na nerozeznani od karoku a kodiaku
6. 10. 2017 13:32
Re: Jdu blejt
A prečo si myslíš, že to kreslili dizajnéri? :-O
6. 10. 2017 13:31
Re: omg
Subaru to nikdy nebude. ;-)
6. 10. 2017 13:29
Re: 4x4
Ty netušíš, čo je VAN...
Avatar - Dzakobo
6. 10. 2017 11:02
Re: Skoda
Já bych si sebe neuměl představit v žádné 500něco. V Tipu nebo Jeepu Renegade v pohodě. Tím ale neříkám, že ta auta nejsou hezká (no, 500 living pěkná fakt není).