Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak převážet motocykl? Naučí vás to Pepa Sršeň!

David Bureš
Diskuze (8)
Převoz motocyklu v dodávce nebo na tažném vozíku je hračka, zvládnete to i bez pomocníka. A není potřeba ani hodně síly.

Zimní období je pro motocyklisty časem, kdy své jednostopé stroje spíše převáží, než aby se na nich přímo vozili. Mnoho jezdců však řeší, jakým způsobem motorku při převozu třeba do servisu nebo na STK bezpečně zajistit, aby se během takové jízdy nic neudálo. Jak na to, v sérii přiložených videí názorně ukáže ten nejpovolanější, instruktor motoškoly a velký motocyklový nadšenec Pepa „Sršeň“ Šiler.

Prvním krokem k převozu motorky, ať už v dodávce nebo na přívěsném vozíku, je správný výběr nájezdu, aby se vám při nakládání spodek stroje neodřel. Následně už stačí zařadit jedničku a zvolna vyjet na vozík, případně do dodávky.

Video se připravuje ...

Poté následuje samotná montáž, u které máte dvě možnosti. Ideální je využití kolíbky, jíž je ve videu vybaven speciálně upravený Volkswagen Crafter Freestyle. Nutná však není, pokud motocykl správně přikurtujete, obejdete se i bez ní, jak Pepa názorně ukáže.

Při upevňování je především nutné myslet na to, aby tlumiče motorky nebyly hodně stlačené. V takovém případě hrozí, že vám tlumiče začnou „téct.“ Popruhy pak nesmíte vázat třeba za zrcátka, ale za „brejle.“ Záď stroje pak stačí upevnit „na jistotu,“ přivázat lze za zadní stupačky nebo zadní rám. I správné upevnění stroje však neznamená, že byste neměli jet opatrně. Při svižnějším tempu roste riziko, že se stroj uvolní...

Video se připravuje ...

Výjezd je pak jen o něco složitější než nájezd, při couvání musíte hlavně dávat pozor na nohy, abyste se do nich nezamotali a s motorkou nespadli. S trochou trpělivosti ale celý proces zvládne každý.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (8)
4. 12. 2017 12:16
Re: sršeń
Asi jo, ale ani to mě nedonutí věnovat tomu reklamnímu plátku byť minutu času.
3. 12. 2017 23:38
Re: mr.ky mediální
Přesně. Jenom se divím, že tak bohatý téma vytěžili jenom třema videama. Při troše snahy jich mohlo bejt klidně šest. ;-\

Takže to mi jako Auto.cz zhnusí i Sršně ? Už nemůžu, hlavně jejich vinou, cejtit škůdky, následně vw, pomalu i Audi, už druhej rok chodím na vysokou školu "jak přišroubovat kolo na auto" a až jí dodělám, tak se zapíšu na univerzitu "Kena Blocka a všech jeho parody makerů" vč. Kena z Lega. Pak si ze zbylejch kostiček poskládám formuli a nakonec si hodím mašli, tu růžovou, kterou si vodvážu ze střechy tý puntíkatý růžový Hondy. A budu mít konečně klid. :-| :-!
Avatar - beibej
3. 12. 2017 20:20
mr.ky mediální
rozdělovat video pro sledování tolika reklam na pár vteřinách záznamu! :no: :no: :no:
až z toho během toho vypadla ta část s různejma nájezdama! >:-[]
Hlavně že nevypadly reklamy. Prostě kombinace amatérismu a chamtivosti! :no:
Avatar - curwasportiva
3. 12. 2017 17:26
Re: sršeń
Je tam porad, ten nechutny, oplzly, tlusty, zrzaty "expert"? Z toho cloveka je mi na bliti, kdyz do toho jeste zacne mluvit, je to fakt hnust! 8-s >:-[]
Avatar - lordlord
3. 12. 2017 16:38
Re: sršeń
a hlavně milovníci zdrobnělin