Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak správně vyměnit kolo? Poradíme!

Martin Machala
Diskuze (27)
Blíží se termín povinných zimních pneumatik, tedy si připomeneme, jak si ještě před prvním listopadem správně vyměnit kola.

Možná si ještě pamatujete na loňský rok, kdy se touto dobou Martin Vaculík pokoušel vyměnit kolo u svého nádherného Mercedesu 124. A protože je to od přírody veselá povaha, v prvním videu postupoval přesně tak, jak se nemá. Na jeho špatný postup a konkrétní chyby jste správně v diskuzi upozorňovali.

Video se připravuje ...

Za pár dnů jsme pak uvedli již korektní video, v němž jsme si společně s odborníky ukázali, jakým způsobem kolo vyměnit. Kromě doporučeného postupu si určitě nejdřív pusťte Martina Vaculíka – schválně, jestli odhalíte všechny chyby!

Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (27)
28. 7. 2021 23:39
Pneu
Spíše byste občas mohli poradit, kde třeba takové pneu sehnat o něco levněji, než se dají normálně... To my si to pak obyčejní lidé musíme dohledávat sami a to není vůbec žádná sranda no... Ale jestli mohu poradit, tak nakupujte například zde - https://www.pneuok.cz , mají tam moc fajn cenyy!
21. 6. 2018 01:18
pneu
Věci jako výměna kola či přezutí pneumatik řešit nemusím, protože vdy vše řeším přes [odkaz] Naposledy jsem si dokonce nechával dělat test tlumičů a vše proběhlo v naprostém pořádku.
7. 10. 2017 12:12
Mercedes w124
W124 mám několik a zajímalo by mě za co to auto uprostřed ten blbec zvednul. Pokud si tam ovšem nedal nějakou desku.

To, že nemá založené kola, že si pod auto nedá ani třeba kolo, když by mu ten pojízdný hever ze supermarketu za 500Kč ujel nebo se povolil, tak aby mu nespadlo na zem a nezničil si brzdové štíty za několik tisíc, to ne.

Hlavně, že má kompresor a rázový utahovák. Jen tyhle dvě věci ho stály 4000Kč.

Já osobně nechám přezout auto v pneuservise za 100Kč. To je za rok 200Kč. Takže pokud má někdo jedno auto a levného pneuservisáka, tak si může nechat auto přezouvat 20 let a bude na tom stejně jako ten co si kupuje nářadí který použije 2x za rok.

Tou trubkou by bylo lépe vzít pana moderátora. Konečně by přestal dávat nesmyslné rády a dělat reklamu na Lídl.

Tohle video profesionála pobaví nebo naštve a z lajka udělá blba.
7. 11. 2016 13:24
txt stubbing
Universe
Avatar - O5kar
24. 10. 2016 11:02
Re: vazelína
Ještě lepší je namazat tou měděnou vazelínou styčné plochy mezi hliníkovým ráfkem a nábojem kola. Potom styk brzdových destiček s hliníkovým třmenem brzd a podobně. Protože v zimě grafitový otěr z brzdových destiček, měď, hliník a solný roztok ze silnic tomu dělá určitě dobře.