Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep chce konkurenta pro Nissan Juke

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jeep v posledních letech úspěšně rozšířil svou nabídku a v jejím rozšiřování chce pokračovat i nadále. Vedle očekávaných modelů Wagoneer a Grand Wagoneer se může dočkat i SUV menšího než je Renegade.

Jeep se v současnosti věnuje v první řadě uvedení nového modelu Compass na trh, ale Mike Manley, generální ředitel značky Jeep, v rozhovoru pro britský magazín Auto Express lehce poodhalil další možnou novinku, které se můžeme dočkat v sériové produkci.

Vedení automobilky v současnosti zvažuje vývoj modelu, s nímž vstoupí do B-segmentu SUV a ve své paletě modelů jej zařadí pod aktuální Renegade.

Důvodem pro zájem severoamerického specialisty o tuto kategorii malých SUV jsou především prodejní úspěchy Nissanu Juke a zájem ze strany zákazníků o menší vozy schopné jízdy mimo zpevněné vozovky.

Mike Manley je navíc přesvědčen, že Jeep má všechny předpoklady k tomu, aby na trhu uspěl s malým kompaktním off-roadem. K tomu ovšem on sám dodal, že než se nového nejmenšího modelu dočkáme, bude muset projít obvyklým procesem obchodního plánování.

Vedle možného uvedení nového nejmenšího zástupce značky Jeep se její generální ředitel zmínil i o využití elektrické energie v pohonu nových modelů.

Do roku 2020 se máme údajně dočkat prvního sériového modelu značky s hybridním pohonem a největšími kandidáty na jeho nasazení jsou střední a velká SUV. Těmi jsou v současnosti Cherokee a Grand Cherokee, ale není vyloučeno, že prvními zástupci značky Jeep s hybridním pohonným systémem budou připravované modely Wagoneer a Grand Wagoneer.

Následně se má hybridní pohonné ústrojí do roku 2025 rozšířit napříč celou nabídkou značky, ale není vyloučeno, že například modelová řada Wrangler bude v tomto období nadále nabízena výhradně se zážehovými a vznětovými motory.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)