Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep se připravuje na Moab Easter Jeep Safari 2016

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Již tradičně Jeep a Mopar společně připravují smečku konceptů na základech sériových modelů, kterými udělají radost především příznivcům jízdy v terénu.

V pořadí 50. ročník akce Moab Easter Jeep Safari pořádané v Moab v Utahu se letos uskuteční v termínu od 19. do 27. března. Majitelé Jeepů a dalších terénních modelů ze současné i minulé produkce koncernu FCA si v poušti plné skal opět budou moci vyzkoušet schopnosti svého stroje a zdokonalit své řidičské dovednosti.

Od roku 2002 na této akci Jeep a Mopar společně představili více než 50 koncepčních vozidel pro jízdu v terénu. V letošním roce bude účastníkům představeno celkem sedm více či méně upravených vozidel, jejichž základem jsou sériové modely. Prozatím Jeep poodhalil podobu pouze dvou ze sedmi nových konceptů.

Hlavní pozornost bude s největší pravděpodobností zaměřena Jeep Wrangler Trailcat, jehož jméno odhaluje, který z modelů je jeho základem, zatímco první zveřejněná skica naznačuje, že můžeme očekávat pěkně divoký off-road v kombinaci jasně zelené a černé.

Podvozek tohoto stroje bude bezpochyby upraven pro jízdu v náročném terénu, což naznačuje i viditelná část kola beadlock, znemožňujícími sklouznutí pneumatiky z ráfku. Podle neoficiálních informací je možné, že pod kapotou tohoto Jeepu bude uložen přeplňovaný 6,2-litrový osmiválec, který důvěrně znají majitelé Dodge Challenger a Charger SRT Hellcat.

Druhým z poodhalených vozů je pojmenován Jeep Crew Chief, jehož základem je s velkou pravděpodobnosti rovněž Wrangler, i když skica odhaluje zcela nové přední partie, jejichž design je vzpomínkou na Jeep Gladiator vyráběný v letech 1962 až 1970 a rovněž připomíná koncept J-12 z Moab Easter Jeep Safari 2012.

Kompletní odhalení této dvojice konceptů a jejich dalších pěti příbuzných se má uskutečnit 19. března při zahájení letošní Moab Easter Jeep Safari.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)