Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wagoneer a Grand Wagoneer budou prémiová SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Jeep již dříve potvrdil příchod své nové vlajkové lodi a nyní se objevují nové informace o připravované novince, která má být přímou konkurencí pro Range Rover.

Mike Manley, generální ředitel Jeepu, již na loňském ženevském autosalonu uvedl, že jeho značka představí luxusní SUV, které bude nabízeno i na evropském trhu.

Ve stejnou dobu bylo jisté, že tato novinka ponese jméno Grand Wagoneer, ale stále se spekulovalo o tom, jestli se bude jednat pouze o luxusnější a výkonnější derivát nové generace Grand Cherokee nebo svébytný model, který s ním bude částečně sdílet techniku.

Nyní Automotive News podle informací od generálního ředitele Jeepu uvedl, že Wagoneer a Grand Wagoneer budou s novou generací Grand Cherokee sdílet platformu, ale jinak se má jednat o samostatnou modelovou řadu.

Jeep Wagoneer má podle této zprávy dorazit s vlastním designem karoserie i provedením interiéru, zatímco Grand Wagoneer bude jeho vrcholnou verzí s lehkými odlišnostmi ve vzhledu a především špičkovým zpracováním a vybavením interiéru, jímž má přímo konkurovat nejluxusnějším provedením britského Range Roveru.

Připravované nové Jeepy mají nejen svým jménem ale i charakterem odkazovat na model Wagoneer, který patří dodnes k nejdéle vyráběným Jeepům firemní historie. Bez velkých změn jej značka nabízela v letech 1962 až 1991.

V případě nového Jeepu Wagoneer i jeho luxusního derivátu Grand Wagoneer se očekává využití přeplňovaného 3,8-litrového vidlicového osmiválce a pro evropský trh pak i 3,0-litrových V6 turbodieselů.

Premiéra nových prémiových SUV značky Jeep se očekává nejdříve v roce 2018 s uvedením na trh v podobě pro modelový rok 2019, ale možný je i pozdější příchod.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)