Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Když řidič náklaďáku přehledne osobní auto (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Jen málokdo se cítí bezpečně v osobním autě, když jej těsně míjí velké nákladní auto a video z Taiwanu dokazuje, že tento nepříjemný pocit není neopodstatněný.

K tomu, aby došlo k neštěstí stačí velmi často jen chvilka nepozornosti a to neplatí jen na silnici. Své o tom rozhodně vědí účastníci nehody zachycené palubní kamerou na dálnici na Taiwanu.

Osobní automobil jel v úplně pravém pruhu, který je odbočovací a byl přitom jen o málo rychlejší než nákladní auto v levém pruhu. Řidič nákladního vozidla se rozhodl, že potřebuje do stejného pruhu a přehlédl osobní auto, jehož zadní polovina byla právě na úrovní jeho přední nápravy.

Výsledkem byla nepříjemná nehoda, při které se osobní auto dostalo napříč před nákladní vůz a ten jej ještě pěkný kus cesty tlačil před sebou než zastavil. Jak dopadla posádka osobního auta není bohužel známo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
26. 4. 2012 14:42
Re: Řidiči kamionů
Řídit kamion s VŠ? Někde se stala chyba.
26. 4. 2012 11:05
Re: Řidiči kamionů
no neviem ako v USA,ale u nas je rozdiel medzi C a CE len v jazde na skuskach ze mas prives.Test je ten isty a v obidvoch pripadoch musis mat 53 a viac bodov s 55.
26. 4. 2012 08:13
Re: Nic moc
Podobna skusenost s polskym kamionom na dialnici pri predbiehani, nastastie som to ustal. Pritom som v jeho zrkadle videl ze otocil ksicht, pozrel sa na mna, a pokojne ma vytlacil! Podobny dement jak na tomto videu, lebo to urobil umyselne. Nebyt tam so mnou priatelka ktorej z toho zazitku prislo nevolno, dupnem na plyn, niekde si ho odchytim a dnes by soferoval uz len invalidny vozik...
25. 4. 2012 21:28
Re: Řidiči kamionů
No neviem, ja osobne mam VS a som tiez vodic kamionu - v USA.
O svojej inteligencii nemusim pochybovat, no o tvojej si uz tak isty niesom. Pravdou je, ze v spomenutom videu je jasne vina na strane vodica kamionu, aj ked to tak uplne kamion nieje, skor vacsi nakladak a tam testy na vodicak niesu tak prisne. Klasicky truck ma tolko spatnych zrkadiel, ze je z neho vyhlad ovela lepsi nez v osobaku, s vynimkou dazda. V dazdi su spataky zachvilu zatrepane od spiny a vtedy si treba pri zmene smeru jazdy davat bacha a aj trikrat sa ubezpecit, ze je pruh vedla volny. Ak si pozries na pomer nehod sposobenych vodicmi osobakov a kamionov, hned zistis kde je pravda.
25. 4. 2012 18:16
Re: Řidiči kamionů
Seděls v tom někdy? Asi ne... jinak by z tebe nepadaly tajty bludy..... :no: