Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncern VW: Ducati není na prodej!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Slavná italská značka má zůstat pod křídly koncernu VW Group a o jejím prodeji se podle slov předsedy představenstva automobilky Audi Ruperta Stadlera neuvažuje.

Německý koncern VW Group musí šetřit a podle posledních zpráv se údajně připravuje na ukončení výroby více než 40 modelů, k němuž má dojít v příštích letech.

Vedle informací o této změně v paletě nabízených modelů se objevila zpráva, která uváděla, že je zvažován prodej výrobců nákladních automobilů Man a Scania i motocyklů Ducati.

Slavná italská značka v současnosti patří pod křídla automobilky Audi, kterou byla plně převzata v létě roku 2012. Právě předseda představenstva této německé značky Rupert Stadler nyní popřel zprávy o možném prodeji Ducati a v rozhovoru pro Motorcycle News uvedl, že není na prodej.

Proti prodeji značky Ducati hovoří i její prodejní výsledky, které jsou za rok 2015 s 54.800 prodanými motocykly uváděny jako nejlepší v její historii. Při srovnání s rokem 2014 totiž došlo k nárůstů o 24 % a prodáno bylo o 9683 strojů více.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)