Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Krásný a vzácný kabriolet Lancia Flaminia na prodej

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Lancia má ve své historii špičkové stroje zářící na závodních tratích a vedle nich se pyšní i řadou nádherných modelů pro zámožné zákazníky.

Mezi ty nejluxusnější lze bezpochyby zařadit sedany, kupé a kabriolety Lancia Flaminia z let 1957 až 1970. Minimálně pro příznivce strojů se sportovním vzhledem je nejen dnes nejatraktivnější kupé Flaminia Super Sport Zagato, jemuž vzdali hold svým snímkem i pánové z Petrolicious.

Pozornost si ovšem rozhodně zaslouží i další karosářské verze, z nichž nejvíce umí oslnit kabriolet. To velmi dobře dokazuje tmavě modrá Flaminia z roku 1961, jejíž karoserii má na svědomí milánská Carrozzeria Touring

Kabriolet z rokem narození 1961 umí vedle ladných linií svého exteriéru oslnit i stylem svého interiéru se sedadly čalouněnými červenou kůží a stylovým tříramenným volantem s dřevěným věncem. Dobou atmosféru pak dokonale umocňuje dvojice velkých kruhových přístrojů.

V přídi se ukrývá vidlicový šestiválec s úhlem rozevření válců 60 stupňů a objemu 2,8 litru, disponující díky trojitému karburátoru výkonem 110 kW (150 k). Prostřednictvím čtyřstupňové manuální převodovky jsou poháněna zadní kola.

Tato Lancia Flaminia je v perfektní kondici a je v současnosti v Amsterdamu v nabídce společnosti Houtkamp Collection, specializující se na obchodování s klasiky padesátých, šedesátých a sedmdesátých let. Jedinečný italský kabriolet si zde cení na 94.500 eur (zhruba 2.615.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)