Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada zahajuje výrobu kombíku Vesta SW. Novinkou je i oplastovaná Vesta SW Cross

David Bureš
Diskuze (48)
Stejně jako již dva roky vyráběný sedan se ani odvozené kombi nevyrábí v domovském závodě Lady v Toljatti, ale v její továrně v Iževsku.

Lada Vesta je aktuálně třetím nejprodávanějším vozem na ruském trhu, tamější automobilka ale nenechává nic náhodě a nabídku tohoto kompaktu rozšiřuje. Sedan doplňuje karosářská verze kombi, která se tento týden začala vyrábět v továrně v Iževsku. Spolu s tím AvtoVAZ zahájil i produkci oplastované varianty Vesta SW Cross.

Zahájení výroby nové karosářské varianty si vyžádalo úpravu výrobní technologie, a to v oblasti svařování nebo lakování, a to kvůli jiným dílům než u sedanu. Konstrukce kombíku totiž čítá 33 dodatečných dílů pro zvýšení tuhosti karoserie, zlepšení ovladatelnosti a snížení hlučnosti.

Video se připravuje ...

Automobilka rovněž zdůrazňuje pečlivé otestování automobilu před odstartováním sériové produkce, aby bylo dosaženo patřičné kvality a spolehlivosti. Testy probíhaly nejen v laboratoři, ale také na běžných silnicích nebo testovacích drahách na asfaltových i štěrkových cestách, přičemž se jich zúčastnilo přes 100 prototypů Vesty SW a Vesty SW Cross. Specialitou byly i zkoušky v termální komoře, v níž si auto muselo poradit s teplotami od -40 °C do +55 °C.

Důležitou součástí vývoje bylo naladění podvozku, které si vyžádalo odlišné rozložení hmotnosti oproti sedanu. Vlastní nastavení si vyžádala také oplastovaná Vesta SW Cross, která je o 20 mm vyšší než výchozí varianta. Samotná světlá výška u tohoto „Scouta“ vzrostla ze 178 na 203 milimetrů.

Lada Vesta SW se stejně jako odvozená varianta Cross začne na domácím ruském trhu prodávat během letošního podzimu. Nabídka motorů 4.410mm dlouhých modelů bude v Rusku v obou případech čítat šestnáctistovku (78 kW a 148 N.m) a osmnáctistovku (90 kW a 170 N.m), které splňují normu Euro 5.

David Bureš
Diskuze (48)
18. 9. 2017 22:49
Re: Krásna Vesta SW a SW Cross sú už netrpezlivo očakávané
Viem, čítal som o tom už na našom československom Ladaklube :yes:
Vesta v tej vínovej farbe je skutočne perfektná :yes: škoda, že ma žena nahovorila na inú farbu...
Tretia v ČR, to je smutné :-( , po Slovensku behá už viacej ako 50 krásavic ruských :-)
Oficiálne trhy Lady v EU sú len Nemecko a Maďarsko, ale aj Slovensko a Rakúsko si vybavili ofiko dovoz, takže ak český importér hovorí, že to nejde, tak pravdou je že sa mu jednoducho NECHCE vybaviť ofiko dovoz!!!
Nakopejte ho do koulý bratři českí >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
18. 9. 2017 09:25
Re: Krásna Vesta SW a SW Cross sú už netrpezlivo očakávané
Jinak ta červená Vesta z náplavky už je prodaná :-) Má jí jeden člověk z Prahy.

Takže už je druhá v ČR u majitele.

A třetí bílá je na prodej u Remoraidu ve Vyškově.
Avatar - Barrichello
18. 9. 2017 09:24
Re: Prodej LADA v ČR/EU ??
Nemá, už jí skončila.....
16. 9. 2017 16:07
Re: Prodej LADA v ČR/EU ??
Priora nemá homologáciu? Veď sa donedávna predávala. Viem, že už robia len sedan, nejakú očesanú verziu ala Junior, ale pohonná jednotka snáď zostala tá istá
16. 9. 2017 12:03
Re: PROČ NE...
Renault cpe do meganu ako základ 1,6 , tak kde vidíš problém...