Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat-Chrysler v roce 2012: Lancia Thema 4x4 a další novinky

Diskuze (22)
Fiat se letos zaměří hlavně na expanzi mimo Evropu, chystá ale i novinky pro Evropu.

Na autosalonu v Ženevě se představí Lancia Thema AWD, tedy verze s pohonem 4x4. Vyplývá to alespoň z finanční zprávy za 4. čtvrtletí 2011, která se objevila na internetu.

Prodej by měl být zahájen ještě v první polovině roku. Italská média předpokládají, že provedení 4x4 dostane k motoru 3,0 CRD od VM Motori očekávanou osmistupňovou automatickou převodovku ZF. Zatím se musí dieselová Thema spokojit s pětistupňovým automatem původně od Mercedesu.

Fiat 500L byl již oznámen oficiální cestou. Fiat počítá se zahájením prodeje ve třetím čtvrtletí. Naopak ještě v prvním čtvrtletí dorazí k evropským zákazníkům nová Panda, a to včetně užitkové verze Panda Van.

Lancia Flavia Cabrio debutovala už před rokem v Ženevě. Na jaře by konečně měla dorazit k evropským dealerům Lancie.

V USA se letos mohou těšit na Fiat 500 Abarth, kompaktní sedan Dodge Dart, nový pickup Ram, novou generaci sportovního Viperu a v závěru roku také elektromobil Fiat 500 EV.

Opravdová ofenziva se chystá v Latinské Americe. Zde Fiat letos uvede 5 nových modelů a 7 modernizací! V Asii se dočkají trojice Chryslerů (300, Voyager, Ypsilon), Fiatu Freemont, Alfy Romeo Giulietta a také nového levného sedanu. Ten nahradí, nebo v nabídce doplní u nás známý Fiat Linea.


Fiat-Chrysler v roce 2012


Diskuze (22)
19. 2. 2012 22:58
Re: krása
Děkuji, že si potvrdil má slova. ;-)
Avatar - DRBNUTY
18. 2. 2012 21:18
Re: krása
[odkaz] ;-)
18. 2. 2012 18:53
Re: krása
Jeden problém toho auta je jeho design. Je prostě moc americký a tohle nejde nijak obkecat/omluvit.
Druhý problém je značka. Já ti ani nevím, kde má prodejnu/servis Lancia. Je jich strašně málo. Aby zákazníci cestovali na garančku přes "půl republiky", proboha proč?
18. 2. 2012 14:13
Re: krása
Jo jasně ch. 300c tu byl, ale podvozek měl z hodně starýho mercedesu a převodovku taky navíc obrovská karoserie na tomhle podvozku prostě nebyla poddajná byl to děs. Byl to takovej malej tank ale ted Lancia nebo novej ch. 300c jsou úžasná auta novej diesel nová převodovka a hlavně pohon 4x4 na to prostě zákazníci musí slyšet i díky té skvělé ceně. Proč by si někdo kupoval BMW nebo Audi , který má každej. když za krásný peníze může mít vyjímečnost se stejnými nebo podobnými vlastnostmi.PARÁDA!!!
18. 2. 2012 14:11
Re: krása
Z mého skromného pohledu to prostě pořád vypadá jako americké auto a nijak zvlášť se mi nelíbí. Srovnám li to s Éčkem, pětkou či A6, doslova pověstné nebe a dudy.