Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender: Nová generace má dorazit dřív než se očekává

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Land Rover má podle nejnovějších informací představit nástupce legendárního modelu Defender mnohem dříve než se nyní předpokládá.

Land Rover Defender se v anglickém Solihulu přestal vyrábět koncem ledna roku 2016 a podle zpráv ze stejné doby měl jeho nástupce v produkční podobě dorazit v roce 2019.

Gerry McGovern, šéfdesignér značky Land Rover, ovšem nyní pro Automotive News Europe uvedl, že nový Defender je „nedaleko“. Přesněji ovšem odmítl specifikovat načasování premiéry nového vozu s tradičním jménem.

Na slova šefdesignéra britské značky ovšem poměrně rychle navazují neoficiální informace, které mají údajně pocházet z automobilky a uvádět, že nový Land Rover Defender má být v sériové podobě uveden již v příštím roce.

Gerry McGovern namísto upřesnění termínu premiéru netrpělivě očekávané novinky zmínil, že vzhled nového vozu má mít emocionální vztah k poslednímu provedení modelu Defender, ale nemá být pouhou modernizací původního designu tak, aby splňoval požadavky současné legislativy.

Land Rover Defender ve zcela nové podobě má pod slov šefdesignéra automobilky zaujmout příznivce původního vozu a zároveň přilákat pozornost zcela nových zákazníků.

Podle starších zpráv má i nová generace nabídnout širokou paletu verzí a očekává se, že Land Rover nabídne nový Defender s otevřenou i uzavřenou třídveřovou karoserii s krátkým rozvorem a rovněž delší pětidveřové provedení se třemi řadami sedadel. V nabídce pak nemají chybět ani pracovní dvou- a čtyřdveřové pick-upy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pratel
27. 6. 2017 14:58
Hurá, hurá
Hurá