Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln Navigator Concept: Pokračování ve velkém stylu

Michal Fokt
Diskuze (7)
Lincoln představil studii luxusního SUV Navigator. Jestli se to v mezičase nepokazí, bude to impozantní křižník silnic.

Lincoln Navigator byl koncem devadesátých let jedním z prvních luxusních SUV se třemi řadami sedadel a jako takový vyvolal zaslouženou vlnu zájmu a přestože dnes nepatří k bestsellerům, stále jde o značku, která se podává v USA velice dobře. A jestli tohle dopadne, mohl by se klidně vyšvihnout i na samotný vrchol.

V New Yorku totiž Ford představí koncept čtvrté generace Navigatoru a popravdě řečeno vypadá spíš jako předprodukční prototyp než jako pouhá studie, což dává vcelku dobré šance, že změn už moc nebude. A to by bylo určitě dobře, protože vůz vypadá opravdu k světu. Příď ve stylu sedanu Continental potvrzuje, že se u luxusní značky Fordu chystá změna firemní identity a v podání velkého SUV působí opravdu impozantně.

Profil také dává na odiv své proporce a asi ani moc nevadí, že auto od B sloupku vzad připomíná Range Rover, to ostatně není u Fordu nic nového, u Astonu by mohli vyprávět... Záď je potom typická "amerika" a trošku "futuristična" studii dodávají obří kola s turbínovým designem. Jediné, co asi Navigatoru neuvěříte, jsou "racčí křídla", ale poté, co s nimi přišla Tesla Model X, si nemůžeme být asi jistí ničím.

Také interiér vypadá vcelku reálně, je sice poněkud minimalistický, ale to je zásluha "tabletu" uprostřed palubky, naopak minimalistický opravdu není masivní středový tunel. Koncept má pouze šest samostatných křesel, je ovšem jasné, že produkční verze bude poněkud variabilnější. K pohonu studie slouží sice "jen" V6 3,5 l, ale je to 400koňový EcoBoost, dynamika tedy bude asi víc než dostatečná.

Navigator zatím letos meziročně spadl prodejně o 6,8 %, facelift proběhl už předloni, novou generaci tedy lze očekávat buď ještě letos, nebo zkraje roku 2017.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - Balkan
24. 3. 2016 11:49
Lincoln koncept a realita
Uz ma parkrat Lincoln slamal tym ze mal mega okazale konceptya potom doniesol na trh smiesne srandicky od aut. Resp. velm izjednodusene a masove. A toto sa mi zda podobne. Ten interier je mega,ale neverim ze nieco taketo okazale do seriovej vyroby. Ano, z boku to aj mne pripomina trocha RR.
Avatar - TeeJay
23. 3. 2016 16:45
Re: racčí křídla jsou v pořádku,
>:D :yes:
Avatar - 3_diamanty
23. 3. 2016 15:53
vyzera to
ako nejaky RR/RR Sport... aspon takto zboku

konkurencia instinktivne napodobnuje tych najlepsich .. je to pochopitelne ... RR :yes:
Avatar - praděda7
23. 3. 2016 15:28
Re: racčí křídla jsou v pořádku,
Po FL budou schody jezdící... ;-)
Avatar - speedfred
23. 3. 2016 15:20
Re: racčí křídla jsou v pořádku,
:yes: :yes: >:D