Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus Type 132 poodhaluje aktivní aerodynamiku, radar i výklopný displej

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka zveřejnila další video, na kterém poodhaluje zajímavosti svého připravovaného elektrického SUV.

Doby, kdy se automobilka Lotus zuby nehty vzpírala elektromobilům a SUVčkům, jsou minulostí. Navzdory důrazu na nízkou hmotnost a zábavu za volantem musela jít i tradiční britská značka s trendy, které velí ideálně výroby elektrického SUV. To je nyní vyvíjeno pod označením Lotus Typ 132 a představeno bude v příštím roce, ještě předtím nám však značka nabízí pár ochutnávek.

Ty jsou prezentovány prostřednictvím videa, které vyjmenovává či ukazuje lidské smysly i pohyby a současně k nim přidává ekvivalent chování projektu Lotus Type 132. Dýchání, při kterém automobilka poodhalila masku s aktivními lamelami, už jsme mohli vidět před pár týdny, nové video však přidává pár dalších zajímavostí.

Následně totiž video ukazuje zrak, respektive termín „vidět“, po kterém se podle všeho na střeše automobilu vyklápí senzor, do kterého by mohl být integrován radar, respektive LIDAR, pro podporu autonomního řízení. Elektrické SUV by tak mohlo podporovat přinejmenším semi-autonomní jízdu.

Automobilka však nezapomíná ani na své sportovní kořeny a po anglickém slovíčku pro „protažení“ ukazuje aktivní aerodynamiku karoserie a zřejmě vysunutí zadního spoileru. Po slovíčku „awaken“, tedy „probuzení“, pak následuje záběr na obrazovku infotainmentu, která se zřejmě po odemčení či nastartování vozu zvedne z minimalistické palubní desky.

Video se připravuje ...

Lotus Type 132 tak bude evidentně technologiemi nabitý elektromobil, který nezapomene odkazovat na slavnou sportovní historii značky. Na bližší detaily si však nejspíš budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Ostatně představení je naplánováno na jaro roku 2022.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme