Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxgen7 CEO: Luxusní MPV z Taiwanu

David Bureš
Diskuze (3)
Taiwanskou automobilku Luxgen7 znají v Evropě jen opravdoví znalci. Existuje od ledna 2009 a nyní rozšiřuje své portfolio pomocí třetí modelové řady, kterou je velkoprostorová limuzína Luxgen7 CEO.

Luxgen7 CEO se stává vlajkovou lodí taiwanské společnosti. Jeho základy můžeme hledat v šestimístném modelu Luxgen7 MPV, který se prodává od září loňského roku. Oproti němu však novinka disponuje mnohými luxusními inovacemi. Luxgen7 CEO je sice jen čtyřmístné, ale mnohem pohodlnější.

Křivky automobilu jsou tvořeny podle designérského jazyka „křídla inteligence.“ Jeho dominantou je chromovaná mřížka chladiče a boční lišty zdůrazňující plynulé linie karoserie. Kola jsou obuta do ráfků z lehkých slitin.

Interiér auta s obložením z ořechového dřeva je podle slov vedení inspirován kabinami soukromých letadel. Pasažéry od okolního světa diskrétně oddělí tónovaná skla, pokud ani to nestačí, mohou si zatáhnout elektricky ovládané záclonky. S řidičem pak mohou komunikovat přes intercom.

Zadní křesla jsou pokryta luxusní kůží Nappa, samozřejmostí je vyhřívání a ventilace sedaček nebo funkce masírování. Zadní část se rovněž pyšní vlastní klimatizací, nezávislou na řidiči, zajímavostí jsou i lampičky na čtení a stolek na notebook. Jízdu zpestří zábavní systém s hi-fi reproduktory JBL nebo LCD obrazovka s úhlopříčkou 10,2“ umístěná na přepážce oddělující posádku od řidiče. Ve výbavě nechybí ani lednička.

Automobilka se nezmiňuje, jaký pohonnou jednotku CEO používá. Předpokládáme ale, že konstruktéři využili řadový přeplňovaný čtyřválec MEFI 2,2 litru o výkonu 125 kW (170 k) v 6000 min-1 z modelu MPV.

Luxgen7 Motor Co. Ltd. vzniklo teprve v lednu 2009, název firmy je složeninou anglických výrazů luxury a genius. V současné době automobilka nabízí další dva modely, a to velkoprostorové Luxgen7 MPV (ve vývoji je i elektrická varianta EV+) a terénní Luxgen7 SUV.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - twistedTSD
26. 10. 2010 17:43
vypadá docela zajímavě
překvapily mě ty 4 sedadla, zajímavý přístup...jsem zvědavý jak se mu povede a jestli se v blízké době dostane i sem...
26. 10. 2010 17:09
Re: Sharan alebo Luxgen?
Dokonca maju v ponuke (vyvoji) electricku variantu, nuz zaujimave, ale tazko sudit este som to ani na zivo nevidel
Avatar - Ondore
26. 10. 2010 12:57
Sharan alebo Luxgen?
Pripojim web, kde si mozete ich dva automobily pozriet: www.luxgen-motor.com. Napriek obmedzenemu vyberu modelov a motorizacii zaujimava volba, stoji to za pozretie!