Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lynk & Co už je na prahu Evropy. Na nové SUV-kupé ale nemá smysl šetřit

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Švédsko-čínská automobilka Lynk & Co připravuje vstup na evropské trhy. Zbrusu nové SUV-kupé s označením 05 se však našeho kontinentu netýká.

O společnosti Lynk & Co v příštích měsících a letech určitě hodně uslyšíme. Švédská firma s podporou čínského gigantu Geely se totiž rozhodla vstoupit na evropský trh a první vozy se na cestách tohoto kontinentu objeví už v příštím roce. Úplně první tedy nebudou, automobilka tu totiž testovala maskované prototypy, které jste mohli potkat třeba i v České republice.

Společnost sice patří Číňanům, své vozy ale navrhuje a vyvíjí v Evropě, konkrétně ve švédském Gothenburgu. Třicetiprocentní podíl ve firmě drží další značka s podobnými vazbami, řeč je pochopitelně o Volvu.

Automobilka teď představila horkou novinku – SUV-kupé s označením 05, které by mohlo být zajímavou alternativou například pro zákazníky BMW X4. Na tento vůz si ale musíme nechat zajít chuť, crossover se svažující se střechou je určen výhradně pro čínskou klientelu.

Vzhledově auto příliš nepřekvapí, design se nechává značně inspirovat modelem 01 a k největším změnám došlo na zádi. Všimnout si můžeme nejen svažující se střechy, ale i jiných zadních svítilen, které jsou propojeny vodorovným pásem. Registrační značka se tady neumisťuje na víko zavazadelníku, ale až do nárazníku.

Zcela nový je interiér, jenž se vyznačuje obrovskou obrazovkou multimediálního systému. Přepracování se dočkala rovněž středová konzola, která (světe, div se) dostává více konvenčních fyzických tlačítek.

Také SUV-kupé 05 je posazeno na platformě CMA. Technické podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím, ale lze předpokládat, že vstupním motorem bude 1,5litrový benzinový tříválec. Postupem času by nabídku mohl rozšířit plug-in hybrid se základem v témže agregátu.

Vraťme se ale ještě na chvilku ke vstupu automobilky do Evropy. Na většině trhů by se vozy měly objevit v průběhu příštího roku a společnost chce zákazníky zvábit netradičním obchodním modelem, kdy vám vůz za určitý měsíční poplatek pronajme. Zákazník tak za pravidelný obnos dostane auto, přičemž o pojištění, servis či přezouvání se už vůbec nemusí starat. Vše je na firmě.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

9. 12. 2019 19:35
Re: Toto vozidlo je odstrašující příklad,...
Šak jak dáš na instáč, že si zůstal viset, když nebudeš onlajn.
Avatar - KANKUNEN
9. 12. 2019 19:12
Re: pjekný auťo rudý jak Jakeš... asi brojler GANG
To zas ne, cicek je jak Hamuna po dvojitém Černobylu.
Avatar - _Karel_
9. 12. 2019 18:35
Re: pjekný auťo rudý jak Jakeš... asi brojler GANG
Že je stejnej retard jak hamuna, protože reaguje i na ty, co mu napíšou, že ho mají na hatelistu.
9. 12. 2019 18:05
Toto vozidlo je odstrašující příklad,...
….jak by nové auto nemělo vypadat - absurdní důraz na konektivitu a dotykové ovladače a naopak minimální důraz na pohonné jednotky a jízdní vlastnosti a k tomu prodeje po internetu - tfuj tajbl!!! :-( :no: :no:
Avatar - KANKUNEN
9. 12. 2019 17:50
Re: pjekný auťo rudý jak Jakeš... asi brojler GANG
Chlapi, co tam ten cicek napsal?