Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maďaři kvůli vysoké dani registrují auta na Slovensku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Maďarská policie podle slovenského listu Sme chystá kontroly na odhalení spekulantů, kteří žijí v Maďarsku a snaží se registračním poplatkům ve své zemi vyhnout.

Maďarští řidiči v snaze vyhnout se vysoké dani za registraci aut ve své zemi houfně přihlašují vozidla na Slovensku. Takto mohou ušetřit až tisíce eur.

Maďarská policie podle slovenského listu Sme chystá kontroly na odhalení spekulantů, kteří žijí v Maďarsku a snaží se registračním poplatkům ve své zemi vyhnout.

Zatímco na Slovensku se za přihlášení auta do evidence platí 66 eur (1600 korun), v Maďarsku poplatek závisí na hodnotě auta. Daň za přepis nebo registraci nejluxusnějších vozů tak podle Sme může přesáhnout 10.000 eur (242.000 Kč). Z registrací aut v zahraničí, zejména na Slovensku, se v Maďarsku stal prý velký byznys, ve kterém podnikají desítky firem.

Maďaři registrují auta na Slovensku například na firmy, které založili na jihu země. "V okresu Komárno jsou informace o právnických osobách se sídlem na Slovensku, jejichž jednatelé jsou občané Maďarska a na tyto firmy jsou evidována motorová vozidla," uvedla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Maďarské úřady ale chystají kontroly řidičů, kteří jezdí s autem se slovenskou poznávací značkou. Budou muset prokázat, že na Slovensku skutečně žijí. V opačném případě jim policisté poznávací značky zabaví. Šéf maďarského celostátního velitelstva celní a finanční stráže János Nagy uvedl, že kdo z maďarských řidičů se slovenskými značkami na voze nežije na Slovensku většinu roku, je daňový podvodník.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
10. 8. 2011 00:44
Interesantne. :-)))))
Na to, aby si Madar zaregistroval auto na Slovensku, musi tu zit. Ale, aby obcanovi SR dali madarske obcianstvo, staci, ze poziada. Ziaden pobyt netreba.
Uz sa otvaraju ocka aj nepoucitelnym? ;-)))))))
9. 8. 2011 17:17
To je nesmyslné bububu nebo kachna...
Nedovedu si přesně představit, jak by to celé mělo probíhat. Buď je to celé kachna nebo takové to bububu od policie a skutek utek, protože je to nesmysl.
Policie zastaví auto s SK značkou. Zjistí, že majitelem je právnická osoba na území SK. Když budou umět prohledávat slovenský obchodní registr, tak třeba i zjistí, že majitelem právnické osoby a i jednatelem je řidič auta. No a? Pokud zabaví RZ, tak zasáhli do práv právnické osoby, ne řidiče. A jaký zákon řidič porušil? Mají snad v Maďarsku zakázané řídit auta slovenských právnických osob?!?