Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory má další křiklavou novinku. Stallone GTS je upravené Ferrari 812

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německý úpravce Mansory přichází s další novinkou, kterou byste na silnici asi nepřehlédli. I když zrovna v tomto případě je nápadný už základ.

Tím je totiž otevřené Ferrari 812 GTS, které posloužilo jako výchozí auto pro novinku jménem Mansory Stallone GTS.

Pro připomenutí, 812 GTS je kabriolet odvozený od kupé Ferrari 812 Superfast. S ním sdílí i pohonnou jednotku, tedy atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který je naladěn na 588 kW (800 koní) a 718 N.m. Pevná skládací střecha se složí za 14 sekund a manipulovat s ní lze až do rychlosti 45 km/h.

Specialitou je pak elektricky ovládané zadní okno, které lze stáhnout, aby byl v kabině více slyšet zvuk motoru. Jízda bez střechy má ale být pohodlná, konstruktéři se zaměřili na to, aby se posádka mohla spolu bavit i ve vyšší rychlosti při jízdě s otevřeným nebem nad hlavou. Zajišťují to speciální aerodynamické prvky u rámu čelního skla.

V Mansory ovšem zvýšili výkon V12 na 611 kW (830 k) a točivý moment na 740 N.m. Firma slibuje akceleraci z klidu na stovku za 2,8 sekundy a nejvyšší rychlost 345 km/h.

Stallone je ve srovnání s výchozí 812 také prý o něco lehčí, a to hlavně díky novým karbonovým dílům karoserie. Ta se po estetické stránce změnila hlavně díky specifickému body kitu, který zahrnuje nové nárazníky, různé aerodynamické prvky a vzduchové otvory, nové prahy, výrazný difuzor nebo obrovské křídlo. Nechybí ani nová kovaná kola, která mají vpředu průměr 21 a vzadu 22 palců. Obouvají pneumatiky o rozměrech 265/30 vpředu a 335/25 vzadu.

Podstatnou změnou prošel i interiér, který zaujme především křiklavým modrým koženým čalouněním. O ceně se Mansory zatím nezmiňuje.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme