Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík a Trabant 601 vytažený ze stodoly: Učebnicový příklad dobré konstrukce!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)

Technický specialista Světa motorů vlastní několik uživatelsky přívětivých aut. Že má ale ve stodole odložený Trabant, byste do něj možná neřekli.

Článek o ojetém Trabantu 601 od Martina Vaculíka jste si na našem webu možná už stihli přečíst. Jenže tento Martinův automobilový klenot je natolik zajímavý, že se o něm rozhodl natočit i obsáhlé video.

Není se co divit. Vždyť expert Světa motorů vytáhl trabanta po dlouhých letech, kdy byl ledabyle odstaven ve stodole a nikdo mu nevěnoval zvýšenou pozornost. To se změnilo právě teď. Martin vám tak techniku východoněmecké legendy dopodrobna představí a prozradí, na co byste si měli dávat pozor, pokud náhodou investici do také ojetiny zvažujete.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)

Doporučujeme

14. 7. 2023 16:02
Více videií o veteránech
Jako obvikle super. Rád bych viděl více videí o takových starých lidových vozítkách. Například pro srovnání se západním equivalentem bych uvítal třeba video o Citroenu 2CV, Renaultu 4 nebo Fiatu 126 (ať už polská, či italská výroba). K Vaculíkovi se podle mě hodí více testy starých aut a veteránů. Je to vidět i na tom, že i u nových aut často odbočuje ke starým, když něco popisuje nebo vysvětluje.
11. 7. 2023 09:45
Re: Wtf
Ano, nejoblíbenější Martinovou písní jistě je slovenská "Moj svet je vidiek". Což mu ovšem nijak nebrání se vysmívat Brnu a Brňákům... :-[]
Avatar - JFK
10. 7. 2023 22:44
Re: Upřesnění.
Ano, Honeckerův dvotaktní střep má nucené přetlakové chlazení
Avatar - JFK
10. 7. 2023 21:22
Wtf
Obsese venkovem zdůrazněná v každém videu, ale koho to furt zajímá? Mám trabanta, jeee, vlastně nemám, to byla legrace. Co je na tom tak vtipného?
Schopnost velebit komunistické peklo, ať už trabant, garde nebo buchanka už taky zavání nějakou úchylkou. Chybí tomu progres, už by ho měl někdo po těch letech v estrádách vystřídat, nějak se furt opakuje. Je to vyčpělé a dokola. V posledním speciálu SM je vidět, že ho spousta kolegů předčí, jak i sám uznává.
10. 7. 2023 18:39
Tak ten byl dobrej!
Trabant že je "dobrá konstrukce"? Já tedy (kromě toho předního pohonu) na něm konstrukčně nevidím dobrého vůbec nic. Naopak těch konstrukčních příšerností by se našlo spousty - např. smradlavý dvoutaktní motor, nebo extrémně nebezpečné umístění palivové nádrže do motorového prostoru ( normální automobilky tato řešení opouštěly nejpozději v 50. letech!)