Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranTurismo S od F355 Miami: Pro patrioty

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Ani Maserati GranTurismo neuniká úpravám. Je ale lepší, když jsou decentního rázu. Nenechte se mýlit italskou trikolórou, za modifikací stojí společnost z USA.

Název firmy F355 Automobile Technic sice evokuje Ferrari, ale na zakázku upravují i auta ostatních značek včetně dnes sesterského Maserati. Sídlí sice ve floridském Miami, ale modifikované GranTurismo S s trojzubcem ve znaku je italské až na půdu. Zákazníkem byl nejspíš movitý fanoušek. Kromě základní barvy karoserie, překvapivě bílé perleti. Nejde ale ve skutečnosti o lak, nýbrž fólii. Nesmí chybět trikolóra se zeleným a červeným pruhem na kapotě i bocích.

Rudé jsou ještě brzdové třmeny a kožené sedačky, alespoň tedy jejich opěrky, které vykukují z kokpitu. Jeho snímky bohužel tuner nevydal. Zbytek kupé dostal černé odstíny, to znamená veškeré žebrování, nástavce prahů, střecha, zrcátka, zadní křidélko, loga Maserati i Pininfariny (ty v chromu) a hlavně kola.

O ta tady jde především. Desetipaprskové ráfky nesou značku Strasse Wheels, F355 to k nim mají v Miami coby kamenem dohodil, jen nějakých 60 km. Sada s označením SM5 má v průměru 21 palců a na šířku 9,5, respektive 11,5, ty větší najdeme pochopitelně vzadu. Kromě úprav karoserie se nezapomnělo ani na podvozek, celé auto sedí níže zemi díky tvrdším pružinám od Formula Dynamics.

Luxusní italské, i v našich zeměpisných šířkách poměrně exotické gétéčko pohání vidlicový osmiválec 4,69 l se 440 koňmi (324 kW) a 495 N.m. Dokáže se rozjet na 295 km/h a z klidu na stovku sprintuje během pěti vteřin. Upravený exemplář se chlubí i novým výfukem, takže určitě nějaký ten koník v motoru ještě přibyl...

Aleš Dragoun
Diskuze (0)