Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-5: Nové fotografie, video

Diskuze (18)
Po úspěchu modelu CX-7 zamíří Mazda i mezi kompaktní crossovery. Nové CX, první nositel technologií Skyactiv, dostane číslici 5.

Model CX-5 stojí na nové odlehčené platformě označené Skyactiv-Body, která má snížit hmotnost a současně zvýšit bezpečnost – díky vyššímu podílu nezakřivených součástí lépe rozkládá síly při nehodě.

Pod kapotu si najdou cestu dvě zcela nové konstrukce: zážehový 2,0 Skyactiv-G a dvě výkonové varianty turbodieselu 2,2 Skyactiv-D.

Kombinace turbodieselu, systému automatického vypínání motoru i-Stop a manuální převodovky Skyactiv-MT má dát ve výsledku emise CO2 120 g/km. Tomu zhruba odpovídá kombinovaná spotřeba 4,5 l/100 km.

Dieselový motor nabídne až 129 kW a 420 Nm, výkon slabší verze se odhaduje na 118 kW. Podle neoficiálních informací počítá Mazda i s uvedením tohoto motoru na trh v USA.

Vysokokompresní zážehový dvoulitr by se měl v CX-5 pochlubit 121 kW a 205 Nm.

Přesné technické specifikace a další podrobnosti budou zveřejněny v polovině září při oficiálním představení modelu na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Diskuze (18)
5. 9. 2011 22:43
Re: Návrat ke kořenům
Souhlas tvého souhlasu :-) ... Momentální nabídka Mazdy je krásně vyvážená a i CX-5 vypadá, že nebude kazit partu... Design se povedl, to samé kabina, dají se taktéž očekávat klasické klady Mazdy jako dobré jízdní vlastnosti nebo kvalitní zpracování. Uvidíme, jak budou fungovat systémy SkyActiv v praxi (jestli tak jako na papíře, je to další silný argument pro)... Teď jen aby si to CX-5nepokazila (jak Ty říkáš) nějakou "specialitkou", popřípadě cenou... Jinak se máme opravdu na co těšit... :yes:
Avatar - roman.rs
5. 9. 2011 22:08
Re: Velký nedostatek
Ať si koupí CX-9 se 6stupňovým tiptronikem, když je mu CX-7 malá. CX-7 se v Evropě prodává jen s manuálem, automat jde pouze ve verzi USA v kombinaci s benzínovým motorem 2.3Turbo. Automat pro CX-5 bude a myslím sakra dobrej, podívej se na články o technologiích SKYACTIV zde na AUTO.CZ. :yes:
5. 9. 2011 20:32
Re: Velký nedostatek
Tak to jsem ale .... Fotky jsem neprohlížel. ;-\
5. 9. 2011 20:06
Re: Velký nedostatek
Ano ... hned na prvni fotce je interier s typickou kolisou manualniho razeni:D
5. 9. 2011 18:09
Velký nedostatek
Navštívil jsem prodejnu Mazda,protože můj bratříček měl pocit,že CX7 bude jeho vyvolené autíčko.CX7 je stále po uvedení na trh pěkný auto,ale má velký nedostatek!Prodává se jen s manuální převodovkou.To mě dost překvapilo,nevím jestli v USA mají automat,ale prodejce mě přesvědčovat,že né.Nakonec bratr usoudil,že CX7 je malá,jemu manuál nevadí,což mě již ano a jeli si prohlídnou Land Cruise.Je fakt,že 4.5l v8 není ůplně špatný.Jenže podle mě je velkou chybou Mazdy,že nemá automat jak pro CX7 tak CX5! :no: