Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 720S by McLaren Special Operations: To je barvička!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize McLaren Special Operations opět dokazuje, že v případě odstínu laku karoserie a finální úpravě interiéru, je připravena splnit téměř jakékoliv přání svého zákazníka.

Přehlídka automobilové krásy Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornském Monterey se letos stala místem premiéry jednoho z nejnovějších děl individualizační divize automobilky Mclaren.

Pozornost zde k sobě přitahoval McLaren 720S, který je již ve své sériové podobě, v níž se světu představil na letošním ženevském autosalonu, velmi zajímavým strojem. Exemplář, který do Kalifornie vyslala divize McLaren Special Operations, ovšem spíše než svou technikou ukrytou pod ladnými liniemi karoserie zaujal odstínem jejího laku.

Tento vůz si totiž objednal podnikatel a filantrop Michael Fux, který se rozhodl pro odstín laku, jenž nese jeho jméno „Fux Fuchsia“ a byl přímo pro něj namíchán u automobilky Rolls-Royce. Divize McLaren Special Operations pak tu správnou recepturu získala přímo od výrobce luxusních limuzín, kupé a kabrioletů.

Skutečně jen těžko přehlédnutelný odstín laku karoserie je kombinován s černou střechou a prvky s viditelnou strukturou uhlíkových vláken. V interiéru se pak tato barva objevuje již jen jako doplněk pro čalounění bílou kůží a Alcantarou.

McLaren 720S pro Michaela Fuxe se vedle odvážné kombinace barev nijak neliší od svých sourozenců a jeho srdcem je podélně před zadní nápravou uložený vidlicový osmiválec M840T s úhlem rozevření válců 90°, který z objemu 3994 cm3 za pomoci dvojice twin-scroll turbodmychadel poskytuje nejvyšší výkon 537 kW (720 k) a točivý moment 770 N.m.

Supersport s celkovou délkou 4543 mm, šířkou 1930 mm bez vnějších zrcátek, výškou 1196 mm, rozvorem náprav 2670 mm a pohotovostní hmotnostní 1419 kg s palivovou nádrží naplněnou na 90 % zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 2,9 s, z 0 na 200 km/h zrychlí za 7,8 s a z 0 na 300 km/h za 21,4 s. Sprint na čtvrt míle trvá jen 10,3 s. Maximální rychlost je 341 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)