Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz EQ míří do Ženevy. Na autosalonu se ukáže v sériové podobě

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Úvodního člena elektrické rodiny EQ jsme si na autosalonech prohlédli již několikrát. Až letos v Ženevě se ale dočkáme auta v produkční verzi.

Elektrické SUV (s pravděpodobným označením EQ C) jsme viděli kupříkladu před dvěma lety v Paříži. Chybět nebude ani na blížícím se autosalonu v Ženevě, ovšem tentokrát už coby produkční kus.

Rodina EQ představuje budoucí flotilu elektrických aut Mercedesu. SUV dorazí jako první, má dostat baterie s kapacitou 70 kWh o výkonu 300 kW. Ten obstarají dva elektromotory, chybět nebude pohon všech čtyř kol. Nejzajímavějším údajem je ale dojezd, jenž má dle metriky NEDC poskytnout 500 kilometrů na jedno nabití.

Konkurenti v segmentu elektrických SUV jsou a další budou přibývat. Tesla Model X už je na trhu nějaký čas, opomenout nesmíme ani Jaguar I-Pace či první sériovou elektrickou Škodovku, kterou aktuálně vyobrazuje studie Vision E.

Německá automobilka podrobnostmi o produkční verzi modelu neplýtvá. Přitom třeba v Norsku si jej už nějaký čas můžete za v přepočtu 50 tisíc korun rezervovat. I když nikdo neví, jak vlastně auto ve finále vypadá, zájemci se našli! Kromě SUV patří do rodiny EQ minimálně tři další kousky. SUV vstoupí na trh příští rok.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - WinDiesel
18. 2. 2018 11:53
Re: Postavit
Neexistující vozidlo vítezí ............. :-) V Norsku na Vision E stojí fronty :-)
Avatar - WinDiesel
18. 2. 2018 11:52
Re: Postavit
A dostal ji tam !!! nakonec není to tak dávno kdy Superb porážel E-Class a Yeti slavně v testech vítězil nad GLK :-) :-) :-)
18. 2. 2018 10:41
Re: Postavit
autor tam proste potreboval nejak dostat Skodovku :-!
Avatar - wakantanka
17. 2. 2018 18:47
Postavit
vedla seba Mercedes, Teslu, Jaguar a Skodovku ako konkurentov ... Nic proti Skoda, ale len zbozne prianie autora. :-)
Avatar - nalimer
17. 2. 2018 17:04
Re: Hnusná sračka
bude civilnejší a tým pádom aj nudnejší...
[odkaz]