Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy X dostává další naštvanou verzi. Tentokrát v krásné zelené

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Společnost Carlex Design je specialistou na pick-upy stříbrných šípů. Právě teď představuje již desátý zakázkový projekt.

Ten poslední se jmenuje X-Class Racing Green a kombinuje odborné znalosti společnosti Carlex Design v přetváření interiérů s působivým exteriérem, který jistě přitáhne nejeden zvídavý pohled.

Zvenčí vůz zaujme především rozšířenou karoserií, která hojně využívá karbonu. Všímáme si rovněž řady aerodynamických prvků, hranatých koncovek výfuku či speciální povrchové úpravy, kterou společnost Carlex Design využívá u všech svých produktů a minimálně na fotografiích vypadá fantasticky. Kontrastem k parádní zelené barvě jsou tři bílé pruhy uprostřed, stejně jako bílé nápisy na terénních pneumatikách.

Tvůrci vnitřek vyzdobili černobílým čalouněním, sportovními sedačkami vpředu i vzadu, zcela novými bezpečnostními pásy či tmavě zeleným čalouněním stropu. Upřímně… necháváme jen na vás, zdali je tato úprava líbivá, nebo už je to trochu moc.

Součástí celého balíčku je přepracovaný volant zdobený perforovanou kůží pro pohodlné držení a rovněž karbonem. Ten najdeme kromě jiného i na přístrojové desce kolem výdechů topení. Navzdory nespočtu úprav zůstává vůz věrný klasické obrazovce multimediálního systému, stejně jako tradičním analogovým budíkům.

Společnost Carlex Design zatím neprozradila, na kolik taková přestavba přijde. Něco nám však říká, že úplně levná záležitost to nebude.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme