Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Toyota Avensis se ukáže v Ženevě, vydrží do roku 2018

Jan Mička
Diskuze (50)
Třetí generace Toyoty Avensis dostala již druhý facelift. Ukáže se v Ženevě, nic radikálního však nečekejte.

V lednu letošního roku tomu bylo šest let od doby, co byla na trh uvedena třetí generace Toyoty Avensis. V pořadí již druhý facelift, který se ukáže na blížícím se autosalonu v Ženevě, tedy přichází v ten správný čas. Jak ovšem napovídají první fotografie, po stránce vzhledu nic radikálního nečekejme.

Už současné vydání Toyoty Avensis designově koresponduje s novějšími modely značky, v souvislosti s novou érou x-faktoru (maska chladiče připomínající písmeno X) však tento prvek připadl i jí. Nové jsou uzounké přední světlomety navazující na jednoduchou masku chladiče. Doširoka rozevřené nasávací otvory v předním nárazníku zase z našeho pohledu nejvíce odkazují na faceliftovaný Yaris a Prius+.

Tisková zpráva uvádí, že se kromě designu zapracovalo také na nové řadě pohonných jednotek. V duchu současných emisních norem budou ekologičtější, poskytnou větší výkon a nemusely by být uvnitř vozu tolik slyšet. Modifikace doznal také podvozek, čekejme také větší míru komfortu a dost možná i komunikativnosti.

S modernizovanou Toyotou Avensis se budeme setkávat zhruba do roku 2018, kdy ji má nahradit globálnější model. Oficiální informace v této souvislosti zatím moc neodhalují, mělo by však jít o hybrid. S ohledem na stagnující evropské prodeje Avensisu (za posledních sedm let spadly o dvě třetiny) se může jednat o strategický úmysl.

Jan Mička
Diskuze (50)
17. 2. 2015 23:25
Re: Stiahnut z trhu
Nauč se myslet >:-[]
Avatar - Hammunasakra
17. 2. 2015 21:36
Re: Stiahnut z trhu
Boha proč třeba Austrálie neni relevantní trh? :-|
No problém je že se vozí na všechny kontinenty jediná výjímka je Evropa. A eště Antarktida ;-)
17. 2. 2015 20:20
Re: Stiahnut z trhu
Ja ji mel nekolikrat pujcenou, protoze v USA je to u Hertze standardni full size a bylo to jedno z nejhorsich aut co jsem tam kdy dostal (spolecne s Impalou). Ma to zoufale sedacky, neskutecne hnusny interier (proboha ten pruhledny zeleny plast nebo co to je v predposledni generaci vymyslel kdo?) a celkove je to proste levne lacine auto, takova tamni Dacie. Proti tomu je dalsi oblibene auto z pujcovny Nissan Altima zazracne vozidlo pro hornich deset tisic.
17. 2. 2015 20:17
Re: Stiahnut z trhu
Tak Australie, Jizni Amerika nejsou zrovna relevantni trhy. Dobra opravuji, je delana pro americky trh a pak se vozi jeste na par Bckovych kontinentu. :-!
Avatar - Hammunasakra
17. 2. 2015 18:11
Re: Stiahnut z trhu
Camry se prodává v Austrálii, Severní Americe, Jižní Americe, Africe jedině v Evropě ne - fakt výhradně pro americkej trh :yes: >:-[]