Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mopar ’16 Ram Rebel: Stylový pick-up v limitované edici (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Značky Ram Truck a Mopar, které patří pod křídla koncernu Fiat Chrysler Automobiles, spojily své síly a výsledkem je atraktivní pick-up Mopar ’16 Ram Rebel.

Mopar prozatím nabízel pro pick-upy značky Ram Truck pouze příslušenství a nyní poprvé stojí za kompletní úpravou v podobě limitované edice Mopar ’16 Ram Rebel, jejímž základem je sériový Ram 1500 4x4 Rebel Crew Cab.

Hlavní změny oproti výchozímu modelu se odehrávají v oblasti designu exteriéru. Mopar ’16 Ram Rebel se může pochlubit novou hliníkovou kapotou s dvojicí vstupů vzduchu a matně černými pruhy.

Další úpravy exteriéru představují výraznější lemy blatníků, nášlapy pod prahy, nová grafika na bocích i zádi a matně černá povrchová úprava 17-palcových litých kol.

V interiéru se změny omezují pouze na prvky z nerezové oceli oživující obložení dveří a plaketu s pořadovým číslem v rámci plánované série pěti stovek vozů umístěnou na víku odkládací schránky.

Pod kapotou má Mopar ’16 Ram Rebel uložen vidlicový osmiválec HEMI o objemu 5,7 litru, disponující výkonem 290 kW (395 k) a točivým momentem 556 N.m. Standardem je osmistupňová automatická převodovka a pohon všech čtyř kol.

Mopar ’16 Ram Rebel bude na severoamerickém trhu k dispozici s karoserií v kombinaci červené s černou nebo v čistě černém provedení. Cena této limitované edice je stanovena na 52.460 amerických dolarů (zhruba 1.275.000 Kč) a první vozy mají ke svým majitelům dorazit letos v létě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)