Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Multimédia Peugeotu 308 se snaží být jako chytrý telefon. Zatím to zvládají jen napůl

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Roli elektrifikovaného vozu na dlouhodobý test u nás převzal Peugeot 308 SW plug-in hybrid. V prvním videu se zaměříme na pracoviště řidiče.

Nová generace Peugeotu 308 rozvíjí filozofii i-Cockpitu se šišatým volantem a kapličkou s budíky umístěnou nad jeho vrchní částí. Kvůli horšímu výhledu na zobrazená data toto řešení nevyhovuje všem typům postav, někteří musejí mít volant nezvykle nízko, případně nevidí na všechny informace. O to zvláštnější je fakt, že se Francouzi rozhodli zcela rezignovat na head-up displej, který by tyto strasti z části eliminoval. Tady prý není potřeba…

Samotná multimédia si oproti předchůdci polepšila o několik levelů. Jsou modernější, propracovanější a nabízejí nespočet funkcí. Jak si v dnešním videu ukážeme, nastavení teploty či deaktivace asistentů jsou jednodušší než dříve, přesto stále vyžadují několik zbytečných dotykových mezikroků.

Obrovským benefitem nového prostředí je možnost individualizace. Založíte si v autě svůj profil a vše si přizpůsobíte dle vlastní libosti – barvu systému, pořadí dlaždic pod hlavní obrazovkou (tzv. i-Toogles) či domovskou obrazovku. Tu můžete mít zcela čistou, případně si tu nastavit jen vámi oblíbené funkce. To samé platí pro digitální budíky.

Skoro by se dalo říct, že je infotainment Peugeotu 308 chytrý jako váš telefon. K absolutní dokonalosti mu ale ještě něco málo chybí. O co jde? Nepředbíhejme, všechno podstatné se dozvíte v přiloženém videu. Už teď ale můžeme prozradit, že mezigeneračně přináší multimédia třistaosmičky obrovský skok kupředu. A ano, Apple CarPlay a Android Auto už také zrcadlí bezdrátově.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme