Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Ferrari California odhalen díky patentovým nákresům

Michal Fokt
Diskuze (11)
Tak tohle je nový kupé-kabriolet Ferrari s motorem vpředu a jak Ferrari slíbilo, tak činí. Nástupce modelu California bude mít opravdu výrazně dramatičtější design.

Zlí jazykové tvrdí, že Ferrari California není pravé Ferrari. Je prý příliš slabé a málo drsné. No, sice by se o tom dalo s úspěchem pochybovat, nicméně v Maranellu se netají tím, že většina majitelů Californie přichází od jiných značek a je to tedy jejich první vůz se vzpínajícím se koníkem ve znaku a že jde spíše o gétéčko, než supersport. Ale granturismo není, jak známo, žádná nadávka...

Ferrari nicméně uznává, že vzhled auta není úplně optimální, zvlášť v kontextu toho, jak drsně vyhlíží všechny ostatní současné modely a už před časem avizovalo u nástupce radikálnější změnu. Nyní máme první příležitost tuto změnu posoudit, byť zatím pouze ve zjednodušené formě. Ferrari totiž přihlásilo u evropské patentové kanceláře budoucí podobu tohoto modelu a díky tomu se nákresy dostaly "do oběhu".

Na obrázcích vidíme opravdu drsně se tvářící auto, které mixuje design modelů F12berlinetta a 458 Italia a tím pádem se rozhodně nebude muset mezi ostatními současnými vozy značky stydět. Ostatně posuďte sami a dejte v diskuzi vědět, jak se vám zatím líbí.

Co se vám možná bude líbit už méně je fakt, že chystaný vůz přijde o emotivní atmosférický osmiválec, který bude nahrazen turbem nebo lépe řečeno turby. Nabízet se bude také hybridní verze, přičemž není zcela jasné, zda hybrid bude jedinou motorizací v nabídce nebo se "New California" bude prodávat se dvěma typy pohonných jednotek.

Michal Fokt
Diskuze (11)
14. 10. 2013 10:50
Re: Nový design
Navíc auto se skládací plechovou střechou bude vždycky jistým kompromisem, kvůli hmotnosti. California se mi líbí tak jak je a rychlá je taky dost.
Nic neměnit! :-)
Avatar - Jaros71
14. 10. 2013 10:47
Nový design
Nemyslím si že by ho California až tak potřebovala..
Osobně se mi líbí , i to , že vypadá jinak , než další modely od Ferrari..
Ale auto to bude jistě skvělé..jak jinak. ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
14. 10. 2013 01:17
Re: ajaj
Tak totožné s FF nejsou, zvlášť zadek. Divil bych se, kdyby továrna stavěla 2 místné GT na základě FF, když má F12b, takže spíš bych se přikláněl k tezi nového modelu, nebo individuální úpravy. Zajímavé jsou ty otvory na kapotě. FF je nemá, F12b to má řešeno úplně jinak. Ale mohla by to být individuální úprava F12b, ty otvory jsou zhurba v místech, kde má F12b ten prostup, možná to pro někoho zámožného bylo "moc" a chtěl to řešit klasičtěji a tohle je výsledek. Zadní část ovšem zas tak konzervativně nevypadá, tipoval bych, že prostor mezi světly by mohla vyplňovat jemná černá mřížka.
Avatar - Pekelná Micinka
14. 10. 2013 01:02
Re: už to nebude kabrio
Teoreticky by se zasunout dala, kdyby se celý ten zadní dekl nadzvednul a střešní panel by tam zajel jako po kolejích. Zadní boční okénka by se pak trochu posunula vzad a trochu otočila, aby se srovnala linie.
Avatar - cri-cri
14. 10. 2013 00:00
Re: už to nebude kabrio
Ted my dosla tva myslenka chucku, že jsi to nemyslel cenově, ale tvarově ;-)