Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejrychlejší čas v Goodwoodu drží McLaren už 18 let. Proč nebyl nikdy překonán?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Za 41,6 sekundy zvládl Nick Heidfeld v monopostu britské stáje absolvovat trať, na kterém se pravidelně koná Goodwood Festival of Speed.

Video se připravuje ...

Německý pilot usedl v roce 1999 do burácejícího monopostu McLaren MP4/13 a s časem 41,6 vteřiny zaznamenal rekord goodwoodské tratě. V některých místech si můžeme všimnout, že vůz lehce uklouzne, takže hodnota mohla být klidně ještě lepší.

Zajímavé je také to, že rekord starý 18 let dosud nikdo nepřekonal. Ale není to tím, že by byl Heidfeldův pokus až tak výjimečný. Od té doby tu totiž žádný monopost Formule 1 neabsolvoval oficiálně měřený pokus. I samotná stáj McLaren s odstupem času přiznala, že její rekord vlastně ani nikdy neměl být zaznamenán.

Vzhledem k přísnějším bezpečnostním pravidlům je navíc nepravděpodobné, že by se zde moderní monoposty v nejbližších letech proháněly plnou rychlostí. Ale pokud ano, možná by tu některý z aktuálních týmů zaznamenal lepší čas. Vždyť letošní vozy jsou díky změnám v regulích rychlejší o několik sekund na kolo!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
21. 6. 2017 19:52
To není okruh.
Podle mne se při Goodwood Festival of Speed jezdí "trať do vrchu". Závodní okruh (dříve býval i oficiální F1 tratí) se jezdí mj. při Goodwood Revival. Na videu je trať do vrchu...