Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německé automobilky zvýšily svůj podíl na čínském trhu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Německé automobilky dobývají Čínu. Na zdejším trhu mají více než pětinový podíl.

Prodej německých automobilek v Číně v prvním čtvrtletí stoupl o 17 procent. Jejich podíl na čínském trhu se tak vyšplhal na rekordních 21,8 procenta. Vyplývá to podle agentury DPA ze studie, kterou dnes zveřejnila poradenská společnost Ernst & Young (EY).

"Německé automobilové koncerny si v současnosti vedou tak dobře zejména díky své silné pozici v Číně," uvedl analytik EY Peter Fuss. Upozornil však, že růst čínské poptávky by v budoucnosti mohl zpomalit. "Ani v Číně nerostou stromy do nebe. Tamní trh s osobními vozy se v příštích letech znormalizuje," dodal.

EY již dříve varovala před rostoucí závislostí německého automobilového průmyslu na čínském trhu. Německé automobilky jsou podle její dubnové studie na čínském trhu mnohem závislejší než jejich konkurenti ze Spojených států a Japonska.

Fuss v dubnu předpověděl, že němečtí výrobci se budou snažit tuto přílišnou závislost kompenzovat zvýšením důrazu na automobilový trh ve Spojených státech. Tam podle dnešní studie EY prodej německých automobilek v prvním čtvrtletí stoupl pouze o procento, což vedlo k poklesu jejich tržního podílu na 7,9 procenta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
5. 6. 2014 13:44
Re: podil
Myslím že v první desítce je 7x VW.
5. 6. 2014 13:42
Re: Američané
Japoncem :-)
5. 6. 2014 09:19
Re: podil
nastesti podle tabulky co tu nedavno take byla v nejake novince, je na prvnich 10 mistech v Cine trosku jinej vozovej park nez ty z Nemecka >:D
Avatar - Magister
5. 6. 2014 08:52
Re: Američané
A v čem jezdíš?
4. 6. 2014 20:42
Re: Američané
;-) jo ta mě taky dostává >:D u Porsche jsem ochoten i věřit...u zbytku ne.