Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Netradiční doplňky pro nový Defender: Úpravce karoserii ozdobil rezavým kovem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nizozemský úpravce Niels van Roij Design se pochlubil zajímavou úpravou nového Land Roveru Defender.

Jestli si teď říkáte, že jste jméno Niels van Roij už někde viděli, máte pravdu. Tenhle chlapík na sebe v nedávné době upozornil například moderní poctou slavnému Ferrari 250 GT SWB Breadvan. Odvážných projektů však má za sebou mnohem víc.

Tentokrát se Niels pochlubil jen poměrně malou úpravou Land Roveru Defender. I tak jde ale o zajímavý počin. Pro nejmenovaného zákazníka totiž vytvořil doplňky karoserie z rezavého kovu. Díly najdeme na bocích a na přední kapotě.

A jde o skutečnou korozi, byť vytvořenou úmyslně a "uměle". Firma tvrdí, že takto vyvolanou korozi umí v jakékoli fázi zastavit, aby nepokračovala dále.

Úpravce se rozhodl netradiční "tuning" nabídnout i dalším zájemcům, včetně možnosti aplikovat podobné řešení také na 22palcová kola nebo části interiéru.

A pro zákazníky, kteří mají kov rádi, ale korozi už méně, má v nabídce další povrchové úpravy kovových dílů, například s vrstvou a texturou hliníku, titanu, bronzu, zinku nebo třeba zlata.

Kromě kovových doplňků se Niels van Roij věnuje i dalším úpravám, vůz na fotografiích se například kromě zakázkových kol chlubí modifikovaným interiérem s novým hnědým koženým čalouněním a prvky z uhlíkových vláken.

Na kolik peněz úpravy vyšly, bohužel nevíme.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme