Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Frontier Attack Concept aneb Navara pro Latinskou Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka Nissan si pro letošní autosalon v Buenos Aires připravila koncept atraktivního pick-upu, jehož základem je sériový model, který v Evropě známe pod označením Navara.

Nissan Frontier Attack Concept přímo vychází ze sériového modelu Navara, respektive Frontier, jenž je nabízen na vybraných amerických trzích. Za vznikem tohoto konceptu stojí designérské centrum automobilky Nissan v Rio de Janeiro, které se při jeho návrhu inspirovalo drsnou přírodou Latinské Ameriky.

Koncept se od sériového provedení odlišuje na první pohled především díky dvoubarevnému provedení karoserie, kterou zdobí řada ochranných prvků. Při přímém srovnání se standardním sériovým provedením pak vyniká zvýšení světlé výšky o 40 mm, za nímž stojí úpravy provedené na podvozku i kola obutá do terénních pneumatik značky Yokohama.

Dobrodružný styl exteriéru konceptu se v jeho interiéru odráží prakticky jen v kombinaci černého čalounění a obložení s prvky v červené barvě. Posádka jinak může očekávat podobný komfort a výbavu jako u sériového modelu a to i včetně multimediálního systému s 6,2palcovým dotykovým displejem a GPS navigací.

Podobně jako v interiéru ani pod kapotou se oproti sériovému modelu neodehrála žádná dramatická změna a je zde uložen přeplňovaný vznětový čtyřválec o objemu 2,3 litru v provedení s výkonem 140 kW (190 k) a točivým momentem 450 N.m, který spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem všech kol.

Nissan podle neoficiálních informací prostřednictvím tohoto konceptu zjišťuje reakce veřejnosti na takto upravený pick-up a na jejich základě může dojit ke schválení podobně laděného provedení modelu Frontier, resp. Navara pro výrobu v limitované edici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
13. 6. 2017 22:23
jo
vypadá k světu :yes: