Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sen všech chlapců se stal skutečností. Tento Nissan GT-R lze řídit ovladačem Play Stationu!

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Že grafika téhle hry vypadá zatraceně dobře? Máte pravdu, není to totiž hra, ale realita! Nissan GT-R lze skutečně řídit pomocí ovladače Play Stationu, přesně jako to známe z našich obýváků.

Chystaný herní titul Gran Turismo Sport, jenž je dostupný výhradně na konzole Play Station 4, disponuje ohromujícím vizuálním projevem. K maximální podobnosti s realitou však stále něco chybí, což se rozhodla napravit japonská automobilka Nissan. Uveřejnila videa modelu GT-R, který lze snadno ovládat prostřednictvím ovladače Play Stationu!

Unikátní Godzilla je vybavena čtyřmi roboty, kteří ve vzájemné spolupráci obstarávají řízení, zrychlení a brzdění vozu. Součástí systému je šest počítačů umístěných vzadu. Ty aktualizují změny v ovládání až stokrát za sekundu! Nissan uvádí, že bezdrátový ovladač zvládá s řízením spolupracovat na vzdálenost jednoho kilometru.

Řízením auta na britském okruhu Silverstone byl pověřen Jann Mardenborough, vítěz GT Academy a závodník ve službách Nissanu. Upravené GT-R zde dosáhlo maximální rychlosti 211 km/h. Nejrychlejším pokusem mladého jezdce byl čas 1:17,47 zaznamenaný s průměrnou rychlostí 76 km/h. Aby měl závodník o jízdě dokonalý přehled, letěl za autem v helikoptéře. No není to fantazie?

Celý projekt je nejen upoutávkou na chystaný herní titul Gran Turismo Sport, ale i oslavou dvacetiletého partnerství závodní série s automobilkou Nissan. Kromě zmiňovaných inovací je GT-R vybaveno i bezpečnostním systémem, jenž v případě ztráty kontroly nad vozem zabrzdí vůz a vypne motor. Má se tak předejít hrozící kolizi.

Videem z dílny Nissanu však život tohoto auta nekončí. V příštím roce se v rámci turné objeví na několika britských školách, kde bude prezentován studentům se zájmem o inženýrství, matematiku, vědu a technologii. Gran Turismo Sport bude v plné parádě ke stažení a koupi od 17. října. Tvůrci se však rozhodli pro netradiční krok a na několik desítek hodin uvolnili demo verzi, aby si hráči mohli titul vyzkoušet. Ovšem pozor, tato příležitost končí už zítra odpoledne.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
11. 10. 2017 23:02
Super
Konečně budou pořádné závody, doufám, že to bude stačit televize snímat. Na dráze jedna havárie za druhou jelikož ve vzduchu se srazily vrtulníky s jejich piloty >:D
11. 10. 2017 21:14
To je něco pro nás
Z domova, z obyváku si na dálku projíždět okruhy.
11. 10. 2017 20:28
Asi už nejsem chlapec
Asi už nejsem chlapec, ale můj sen to rozhodně není. A jestli je redakce plná takových chlapců s mokrýma trenkama vždy, když můžou osahat Play Station, pak se nedívím, že testy a videa vypadají jako od puberťáků, co maj plakát škodovky nad postelí...

Od Machaly po Mičku, testy stojej za pi.ku. >:D
11. 10. 2017 20:15
Sen všetkých chlapcov?
Tak v redakcii teda musíte mať pekne pošahaných chlapcov, keď majú takéto sny...
Avatar - Uživatel_5340709
11. 10. 2017 18:24
Pane bože,
ochraňuj nás od všeho zlého!!! 8-s