Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Qashqai má v nové generaci dorazit i jako plug-in hybrid

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Třetí generace úspěšného crossoveru značky Nissan se máme dočkat v roce 2020 a na evropský trh má zamířit i jako hybrid a plug-in hybrid, zatímco čistě elektřinou poháněnou verzi očekávat nemáme.

Nissan Qashqai ve své první generaci nastoupil v roce 2006 a představoval trefu do černého, stojící za dnešní popularitou a rozšířením crossoverů i SUV napříč všemi kategoriemi. Nástupce v podobě neméně úspěšné druhé generace byl představen v roce 2013 a v loňském roce absolvoval důkladnou modernizaci.

Zcela nové generace se máme dočkat v roce 2020 a Ponz Pandikuthira, viceprezident plánování produktů společnosti Nissan Europe v rozhovoru pro magazín Auto Express poodhalil, na co se v jejím případě můžeme těšit.

Nissan Qashqai se má ve své třetí generaci představit v roce 2020 a jeho základem má být nová verze platformy CMF (Common Module Family), která umožní použití hybridních pohonných systémů.

Na evropský trh pak má crossover zamířit s hybridním pohonem z vlastního vývoje značky Nissan a rovněž i jako plug-in hybrid, jehož pohonný systém má být výsledkem spolupráce se značkou Mitsubishi a vycházet ze zkušeností získaných s modelem Outlander PHEV.

S největší pravděpodobností se nedočkáme čistě elektřinou poháněného modelu Qashqai a místo této verze má Nissan nabízet samostatný elektrický crossover podobné velikosti.

V případě provedení, k jejichž pohonu je využíván výhradně spalovací motor, je údajně zvažováno vyřazení vznětových agregátů, ale u současného provedení mají významný podíl na jeho prodejních výsledcích a není tedy vyloučeno, že nakonec budou nabízeny i u třetí generace.

Nissan hodlá u nové generace modelu Qashqai zůstat věrný rozměrům v současnosti aktuální druhé generace, ale v případě designu má dojít k rozvíjení současného stylu nejnovějších sériových modelů i konceptů japonské značky, což znamená, že může očekávat ostřejší hrany a dynamické linie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)