Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan X-Trail 4Dog je koncept ideálního vozu pro majitele psů (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nissan představuje koncept X-Trail 4Dog, který byl vytvořen s cílem dosažení co největšího cestovního komfortu a bezpečnosti při přepravě psů.

Pes může být přepravován v autě mnoha různými způsoby. Nissan se prostřednictvím konceptu X-Trail 4Dog snaží dosáhnout toho nejbezpečnějšího a zároveň nejkomfortnějšího pro lidské i psí cestující.

Nissan X-Trail 4Dog se od výchozího sériového modelů liší prakticky jen výbavou instalovanou ve svém zavazadlovém prostoru. Ten byl upraven v komfortní cestovní prostor pro psy za pomoci dodatečného měkkého a lehce omyvatelného obložení, které doplňuje odnímatelná mříž.

Dvojice zásuvek pod podlahou prostoru pro psy ukrývá výsuvnou nástupní rampu a 360stupňovou sprchu pro psy. K vysušení srsti pak lze využít dvojice výdechů ventilace ve stěně přepravního prostoru. Komfort psů může zvyšovat s miska na vodu a zásobník na pamlsky, který mohou psi ovládat pouhým dotykem tlapkou.

Kontakt psů s lidskými cestujícími může umožnit 10palcový displej umístěný mezi výdechy ventilace. Řidič a jeho přední spolujezdce pak mohou psy kontrolovat i během jízdy díky kameře, jejíž obraz se přenáší na displej multimediálního systému na palubní desce.

Nissan X-Trail 4Dog byl navržen ve Velké Británii po průzkumu provedeném mezi více než 1300 majiteli psů ve spolupráci s britským The Kennel Club, patřícím k největším a nejslavnějším organizacím svého druhu.

Vedle představení samotného konceptu pak Nissan zveřejnil i některé výsledky průzkumu. Podle nich téměř všichni majitelé psů (99,9 %) považují své psy za součást rodiny. Automobil k přepravě psa využívá 98,7 % jejich majitelů a vozidlo upravené pro přepravu psa by si koupilo 88,9 % z dotázaných osob.

V případě samotného cestování pak 88,7 % majitelů vozí psa v autě alespoň jednou týdně. Cesty dlouhé deset a více minut absolvuje 90,5 % z nich. V zavazadlovém prostoru nebo na zadním sedadle vozí psy 71,5 % dotázaných a 54,7 % majitelů chce vůz se snadnějším nastupováním pro jejich psa.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
11. 3. 2017 00:08
Velký plemeno
No nevím, jak bychom pohodlně nacpal naše dvě čubinky Rhodéského Ridgebacka