Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia slaví první velký úspěch. Ve světě získala cenu za design

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Čtvrtá generace Octavie získala cenu Red Dot Award udílenou za zdařilý produktový design. Škodovka v anketě uspěla počtrnácté.

Udílení cen Red Dot Award je jednou z nejznámějších designérských soutěží na světě. Mezinárodní porota složena z nezávislých odborníků - profesorů designu, odborných novinářů a výtvarníků - hodnotí každý rok zhruba 6500 přihlášených produktů nejrůznějších kategorií. Hodnotí se celá řada vlastností, namátkou stupeň inovace, formální kvalita či ekologie. V letošním roce se renomované ocenění Red Dot Award udílí již po pětašedesáté.

A letos v anketě kromě jiných zabodovala i mladoboleslavská Škodovka, konkrétně čtvrtá generace modelu Octavia. „Cena Red Dot Award pro novou generaci modelu Octavia je skvělým potvrzením práce týmu našich designérů,“ pochvaluje si úspěch člen představenstva společnosti Christian Strube.

Prestižní pečeť kvality přitom automobilka Škoda obdržela již počtrnácté, samotný model Octavia získal vavříny potřetí. Právě tento model byl první oceněnou škodovkou. Psal se rok 2006 a porota tehdy vyzdvihla druhou generaci v provedení Combi. Třetí generace kombíku pak uspěla v roce 2017 a do třetice všeho dobrého uspěl model letos.

V průběhu let přitom bodovaly i další modely. V roce 2007 si ocenění vysloužil Roomster, o rok později druhá generace Fabie. Roku 2010 to byl dvojkový Superb a Yeti, v letech 2013-2019 pak postupně Rapid, Rapid Spaceback, Fabia III, Superb III, Kodiaq a Octavia, Karoq a nakonec Scala.

Líbí se vám nová Škoda Octavia IV? Ohodnoťte design jako ve škole:
  • 1
    72,8%
  • 2
    9,3%
  • 3
    6,9%
  • 4
    3%
  • 5
    8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 53656 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - fOE
2. 4. 2020 09:21
Re: To snad dostanou všichni
Vsichni to vedi (redakci nevyjimaje), ale stejne nam to sdeli stylem "Nová Škoda Octavia slaví první velký úspěch. Ve světě získala cenu za design ".

Ze ja se vubec ptal kde se vzaly pri tom zaveru posledniho/prvniho testu O IV ty 4 hvezdy. :-)
1. 4. 2020 19:31
Dá se to auto vyvětrat?
Z interiéru na mne silně páchne laciná koženka. Ale smetáček ve dveřích nemá ani Bentley.
Avatar - palix
1. 4. 2020 11:22
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Mne sa náhodou nová Corolla páči. Oproti tomu čo tu bolo predtým - Auris / Corolla - to bola jedna obrovská NUDA. Mazda 3 sa mi tiež páči hlavne sedan, ale u Corolly by som nemal problém, navyše v spojení s hybridom = veľmi dobré auto.
Avatar - miromen
31. 3. 2020 23:34
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
O tom nepochybuj, ty všichni :-!
31. 3. 2020 23:33
Re: Čím vlastne dizajn Octavie boduje?
Jasně, všichni jsou pacienti, jenom ty jsi letadlo.