Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novitec představil vlastní verzi Ferrari 812 GTS. Kabrio má 840 koní, v plánu je 18 kusů

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Novitec se pochlubil dalším modifikovaným Ferrari. Tentokrát si známý německý úpravce vzal do parády otevřený model 812 GTS.

Novitec pro první sériové Ferrari s otevřenou karoserií a dvanáctiválcem pod kapotou od dob 365 GTS/4 (Daytona Spider) navrhl speciální provedení bodykitu N-Largo, který vůz rozšiřuje o 140 milimetrů vzadu a 70 mm vpředu. Sada zahrnuje také několik aerodynamických prvků a doplňků, které mají 812 GTS opticky přiostřit. Všechny díly jsou z uhlíkových vláken.

Úpravce pro Ferrari vyrobil i vlastní sadu kol s označením NF 10 NL. Jde o kované ráfky s průměrem 21 palců vpředu a 22 palců vzadu.

Pozornosti ovšem neušlo ani pohonné ústrojí. Zatímco v produkčním voze dává atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu 6,5 litru maximální výkon 588 kW a nejvyšší točivý moment 718 N.m, Novitec z motoru díky přemapování řídicí jednotky a instalaci nového výfukového systému vydoloval 618 kW a 751 N.m.

Upravené Ferrari 812 GTS díky tomu zrychlí z klidu na stovku za 2,8 sekundy. Maximální rychlost činí dokonce 345 km/h. 

Novitec ovšem kromě výkonu zdůrazňuje také údajně výrazně zajímavější zvuk, kterého dosáhl právě použitím speciálního výfukového systému. Úpravce dále přidává nové zavěšení s možností nadzvednutí přídě, který majitelé ocení například při přejezdu přes retardér.

Německá firma má podle všeho v plánu upravit maximálně 18 exemplářů.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

4. 8. 2021 06:36
Zvuk...
...nemá smysl komentovat parametry atmosférické strojovny, ty jsou famózní. Ten zvuk je ale naprostá lahoda:
https://www.youtube.com/watch?…