Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Aston Martin DB11 Volante odhalen. Zákazníci si na něj ještě počkají

David Bureš
Diskuze (0)
Také v útrobách otevřené DB11 bude pracovat nově vyvinutý dvanáctiválec o výkonu 600 koní.

Aston Martin zahajuje mezigenerační obměnu svých modelů. Tu zahajuje novým modelem DB11, nástupcem DB9. Už při jarní premiéře kupé bylo jasné, že od něj bude odvozena i otevřená varianta. Ta se představuje s několikaměsíčním zpožděním, zákazníci si ale na model pojmenovaný Aston Martin DB11 Volante ještě nějakou dobu počkají.

Automobilka totiž zveřejnila fotografie vozu, na jehož karoserii se skví nápis „otevíráme na jaře 2018.“ To znamená, že otevřená DB11 dorazí na trh více než za rok. První exempláře kupé přitom na trh dorazí ještě před koncem letošního roku.

Vývoj DB11 Volante podle všeho ještě není zcela hotov. Sám výrobce hovoří o tom, že na zveřejněných snímcích je lehce zakryté inženýrské auto. Prototyp je skutečně částečně maskován, aby neodhaloval své zadní partie. Jisté každopádně je, že DB11 Volante dostane elektricky ovládanou plátěnou stahovací střechu.

Pod kapotou pak bude pracovat stejný agregát jako kupé. To znamená nový 5,2litrový dvanáctiválec twin-turbo z vlastního vývoje, který dosahuje výkonu 447 kW a točivého momentu 700 N.m. Motor je standardně spárován s osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF, která jeho sílu posílá na zadní kola. Stále častěji se ale spekuluje o tom, že DB11 (a tedy i DB11 Volante) bude dostupná i s novým osmiválcem, z dílny Mercedesu-AMG.

Základem vozu pak bude nová platforma VH,na jejíž konstrukci je užita kombinace lepených hliníkových výlisků a odlitků, zatímco panely karoserie jsou hliníkové, plastové a kompozitové. Ve srovnání s kupé se otevřené provedení samozřejmě odliší dodatečnými výztuhami.

Odhalení Aston Martinu DB11 Volante přichází v době, kdy automobilky představují své novinky pro nadcházející pařížský autosalon. Britská značka ale mezi ně nepatří, v Paříži bude chybět. Své vozy chce prezentovat jiným (podle vlastního prohlášení účinnějším) způsobem.

David Bureš
Diskuze (0)