Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang Bullitt se má představit 19. ledna 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Ford má již potřetí oživit jméno a styl slavné filmové hvězdy. Ve své nejnovější podobě má být Mustang Bullit odhalen v rámci aukce společnosti Barrett-Jackson.

V roce 1968 měl premiéru film Bullitt, který byl u nás uváděn jako Bullittův případ. Ten prakticky přes noc proměnil Ford Mustang GT s karoserií fastback v zelené barvě v legendu, kterou automobilka občas oživí.

Premiéry nejnovější reinkarnace se máme dočkat 19. ledna letošního roku během aukce, kterou uspořádá v arizonském Scottsdale aukční síň Barrett-Jackson. Za touto informací stojí členové fóra Mustang 6G, kteří si všimli v katalogu zmíněné aukce jedné velmi zajímavé položky.

Pod číslem 3006 je totiž uvedeno Ford Charity Vehicle a pouze jeden snímek, z nějž decentně vystupuje Ford Mustang modelového roku 1968, který až příliš nápadně připomíná původní vůz z filmu Bullitt.

Na první pohled se zdá, že se tedy bude jednat o dražbu youngtimeru ve prospěch charity, ale uvedený snímek doplňuje ještě několik informací.

První z nich je, že se má jednat o nový vůz přímo od automobilky Ford. Druhou pak upřesnění, že tento vůz bude vydražen ve prospěch The Boys Republic v Chino Hills, což je zařízení, které se stará o problémové chlapce a prošel jím ve čtyřicátých letech i mladý Steve McQueen, který byl pak v letech 1966 až 1975 jeho čestným předsedou.

S ohledem na výše uvedené se nyní očekává, že se právě 19. ledna 2018 dočkáme odhalení zcela nového provedení modelu Mustang Bullitt v typickém odstínu tmavě zelené pojmenovaném Dark Highland Green a na kolech Torg Thrust s černými paprsky a chromovanými ráfky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - CHerokee
11. 1. 2018 18:48
Re: Ford Mustang
Neviděl. Jen videa a fotky no. Ta maska je trochu zvláštní, nevím proč měnili něco, co to nepotřebovalo.
Avatar - Doupik
11. 1. 2018 18:43
Re: Ford Mustang
No, ale FL jsi ještě neviděl naživo, nebo jo? Na fotkách jsem byl taky zděšen.
Avatar - CHerokee
11. 1. 2018 14:22
Re: Ford Mustang
Mě moc nezaujal ten facelift. Ale tak předek se dá vždycky vyměnit (Shelby, Steeda, Roush...a mnohodalších variací). Na Bullita jsem hodně zvědavý.
Avatar - Fána
11. 1. 2018 12:56
Ford Mustang
No starej Mustang byl nádhernej. Tuten novej je nějak tuctovej, nepěknej, moc se mi nelíbí. :-(