Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto se testuje nový Mercedes-Benz A. Nebojí se sněhu, ani jízdy bokem!

David Bureš
Diskuze (15)
Příchod čtvrté generace Mercedes-Benzu A se blíží. Německá automobilka už nechala nahlédnout do zákulisí vývoje.

Video se připravuje ...

Mercedes-Benz třídy A se v třetí generaci přeměnil z crossoveru do klasického kompaktního hatchbacku s pěti dveřmi. U této koncepce „baby benz“ zůstane i v nadcházející čtvrté generaci. Ta se představí v letošním roce, když Mercedes už začíná lákat na její příchod. Prvně k vidění má být na březnovém ženevském autosalonu.

Po zveřejnění prvních fotografií interiéru automobilka zveřejnila krátké video odhalující zákulisí vývoje. Jak je ze snímku patrné, chystané áčko s interním označením W177 prošlo také náročným testováním v mrazivém Švédsku. Tam si vyzkoušelo působení chladného počasí i jízdu na kluzkém povrchu. Testovalo se jak ve speciálním klimatickém tunelu, tak v reálném prostředí.

V rámci čtyři roky trvajícího vývoje přitom automobilka netestovala nové áčko jako celek, ale zaměřovala se i na jeho nové agregáty. Součástí nabídky totiž bude nová zážehová třináctistovka vyvinutá ve spolupráci s aliancí Renault-Nissan. Ta ji už nasadila v Renaultu Scénic. Počítá se i s novou verzí AMG A 35, která doplní silnější provedení v podobě nástupce dnešního AMG A 45.

Základem bude vylepšená platforma MFA s pohonem předních (nebo všech) kol ze stávající generace. Áčko však mezigeneračně vyroste, což zvětší vnitřní prostor, a to jak pro posádku, tak pro zavazadla. Design má vycházet z loňské studie Concept A Sedan, která naznačila i rozšíření nabídky o tříprostorovou variantu. Hlavním znakem má být méně záhybů a složitých linií, které nahradí jednodušší, čistší křivky.

David Bureš
Diskuze (15)
3. 1. 2018 08:43
Re: To jsou ubožáci!
To nevim, nemam vesteckou kouli.
3. 1. 2018 08:41
Re: Mohl bych se dovedet...
Ja jsem nepsal o typickem MPV, ale o malem MPV, byt osobne bych predchozi generace M-B A oznacil za normalni peti (pripadne tri) dverovy hatchback. Rozhodne mi ale nepripada ani jedna generace jako crossover, pokud tedy je crossover to, co myslim.
Avatar - twistedTSD
2. 1. 2018 23:08
Re: Mohl bych se dovedet...
No...jako typické MPV mi tedy nepřijde.
Avatar - Beefcake
2. 1. 2018 21:45
Sneh
Neviem, ako je to s tou laskou k snehu. Minal som cez vikend pani, bez stipky sebareflexie, co zastavila v kopci :-)
Ale to bol starsi model Acka.
Avatar - Uživatel_5340709
2. 1. 2018 19:13
Re: Ano, firma Mercedes
Kdybych tě nekrmil, bylo by mi tu bez tebe smutno. ;-)