Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz S odhaluje svůj interiér. Inspiroval se Teslou i Peugeotem

David Bureš
Diskuze (8)

Chystaná nová generace Mercedesu třídy S využije druhou generaci multimediálního systému MBUX. Vsadí až na pět displejů.

Mercedes-Benz třídy S se již na podzim dočká své nové generace, automobilka ji však už začíná odhalovat. Nyní nechala nahlédnout do interiéru své nové vlajkové lodi, která jako obvykle vsadí na ta nejmodernější technická řešení. Platí to rovněž o infotainmentu.

Nová S-Klasse s interním označením W223 totiž využije novou, druhou generaci multimediálního systému MBUX, která rozsáhle rozšíří své funkce proti dosavadnímu řešení, poprvé uvedeném v aktuální třídě A, v roce 2018.

Video se připravuje ...

„Naším zastřešujícím cílem je nabídnout našim zákazníkům maximum v pohodlí a personalizaci. Systém, který je podrobnější, ohleduplnější a individuálnější než kdykoli předtím,“ říká k novému infotainmentu Sajjad Khan, člen představenstva Mercedesu zodpovědný za konektivitu, autonomní provoz, sdílení a elektromobilitu.

Rozšíření funkcí platí primárně pro inteligentní hlasový asistent, který bude komunikovat už v 27 jazycích a bude schopný detailnějšího dialogu než dnes. Některé funkce pak už nebude potřeba vyvolat heslem „Ahoj, Mercedesi.“ To konkrétně platí pro přijmutí telefonního hovoru nebo zobrazení mapy navigace. Systém pak nově poradí i s umístěním lékárničky nebo pomůže se spárováním chytrého telefonu s vozidlem přes bluetooth. Navíc už rozpozná i pokyn ze zadní lavice.

Novinka přitom využije až pět displejů s tím, že vzadu mohou být až tři. Centrální obrazovka multimediálního systému pak nově bude orientována vertikálně, podobně jako ve vozech Tesla. Na přání bude dodávána s OLED technologií a haptickými reakcemi. Velká část ovládání se přitom přesune právě do ní, včetně klimatizace, Mercedes se chlubí odstraněním hned 27 hardwarových tlačítek oproti předchůdci.

Specialitou bude rovněž digitální přístrojový štít s trojrozměrným zobrazením údajů, podobně jako u dnešních Peugeotů. Head-up displej pak vsadí na rozšířenou realitu, pomocí níž třeba pomůže s navigací.

Automobilka navíc s ohledem na funkci auta, v němž se majitelé často rádi vozí, než aby řídili, kladla důraz i na cestující vzadu. Proto ti budou moci pomocí zadních obrazovek ovládat všechny funkce infotainmentu jako řidič a jeho spolujezdec vpředu. Nastavit si budou moci třeba cílovou destinaci navigace.

Systém navíc umožní maximální možnou míru individualizace. Pomocí profilu služby Mercedes me tak bude možné uložit osobní nastavení, jako jsou uložené rozhlasové stanice nebo poloha sedadel. Svůj profil přitom bude možné vyvolat také třeba pomocí otisku prstu.

David Bureš
Diskuze (8)

Doporučujeme

15. 7. 2020 18:17
Míša Burešová
Po několika letech akumulace jsem se podíval na nákup automobilů a bylo velmi zajímavé vzít nové vozidlo z prostoru pro cestující, které může ukázat zajímavý design a těšit se na nové produkty. Obzvláště se mi líbil nový interiér. Hodně jsem pracoval a kromě hlavní práce jsem se zde dozvěděl o pasivních výdělcích: „https://pujckytipy.cz/…ze-na-internetu/“. To byla spása, protože to opravdu pomohlo získat polovinu částky. Od té doby vím, že vydělávání peněz na internetu je skutečné!
11. 7. 2020 00:45
Koho tohle napadlo ?!
Takhle by mercedes vypadat neměl .. v dnešní době už je možné fakt všechno.
Se ani nedivím že tam jsou jen displeje,těch sraček už je tam tolik že by tam těch tlačítek muselo bejt milion .dát do do obrazovky je hold jednodušší a levnější
Avatar - chalan66
10. 7. 2020 23:28
Na zaplakanie !
Velebnosti jdu blejt ! Žiadny náznak LUXUSU ! Len lacný a obrovský displej za pár EUR. Palubovka ako s VITA a nie ako v limuzíne a to ešte v tej najvyššej triede ! Možno, alebo určite sú materiály kvalitné a luxusné, ale po dizajnovej stránke, žiadna emócia a to by tu malo kur..a byť !
10. 7. 2020 19:32
Špatný
To je hrozný, lidi, já jsem zklamanej. Já z toho vůbec necítím luxus! Podle mě to Mercedesu fakt nějak ujelo, i psychologicky. Třeba jedna z těch fotek, jak se tam chluběj těmi parametry procesoru a tak... to je jak nějakej leták z Alzy, to při koupi eska prostě nechci číst. Navíc každej počítačovej člověk ví, že tyhle parametry budou za 2 roky působit úsměvně... to prostě není způsob, jak prodávat auto, nota bene luxusní limuzínu. Současný esko, OK, ten interiér má trošku barokní tvary, ale cítím z toho ten komfort, ty prachy. Z toho nového ne... displeje na mě působí lacině.
Avatar - _Karel_
10. 7. 2020 15:48
Mercedes se chlubí
Tohle mě dostalo: "Mercedes se chlubí odstraněním hned 27 hardwarových tlačítek oproti předchůdci"
Bravo. Budoucnost ukáže, možná mají pravdu, možná ne. Pro mě by to byl důvod nekoupit, byť tedy nejsem kupec S-Klasse.