Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TV Svět motorů: Základní Porsche Macan, Vaculík a Mondeo, Kia Sportage i letecká akrobacie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

V této epizodě vyzkouší Vláďa Kadera téměř základní konfiguraci prémiového SUV Porsche Macan, Tomáš Hadač se proletí akrobatickým letadlem, Standa Kolman projede nové SUV Kia Sportage a Martin Vaculík si posvítí na ojetý Ford Mondeo.

Středa, 20:30, na Nova Action a Voyo

Dnes, tedy ve středu 31. května, bude mít premiéru 16. díl televizního pořadu Svět motorů. Sledovat jej můžete na Nova Action od 20:30. Repríza běží každý pátek v časech 1:30 a 7:30. Všechny díly najdete také na Voyo.

Ojeté Mondeo a Martin Vaculík

Po třiceti letech věrné služby Ford v roce 2022 ukončil výrobu Mondea pro Evropu, konkurent Volkswagenu Passat nebo Mazdy 6 je tak už v důchodu. Martin Vaculík a zkušený technik Fordu nám ukážou, proč je to velká škoda. Pokud přemýšlíte o sedanu střední třídy s cenovkou okolo 300 tisíc korun, nebo už máte Mondeo doma, tenhle díl vás nesmí minout. 

Porsche Macan v téměř základní výbavě

Znáte to, reklamy i testy bývají plné aut v těch nejdražších konfiguracích, takže člověk pak ani neví, jak vypadají a jezdí obyčejné verze. Vláďa Kadera proto proklepne Porsche Macan v téměř základní výbavě. To už je cenově na dostřel i méně prestižní konkurenci. Vyplatí se Porsche? 

Akrobatický let s Flying Bulls

Další šílenost Tomáše Hadače, tentokrát se stane součástí prestižní akrobatické letky Flying Bulls. Ta je složená z těch nejlepších pilotů, kteří často přesedají přímo z vojenského Gripenu. Žaludek našeho redaktora prověří dvoumístné karbonové letadlo XtremeAir XA 42 s šestiválcovým boxerem o objemu téměř 10 litrů! 

Kia Sportage

Kia Sportage 2023 se vyčnívá z řady kompaktních SUV svým extravagantním stylem. Je také větší než dříve a nabízí mimořádně široké možnosti konfigurace: manuál, automat, předokolka, čtyřkolka, hybrid i plug-in hybrid. Je z čeho vybírat a Standa Kolman vás provede, včetně srovnání s konkurencí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)