Odebíráte náhradní díly z neautorizovaného servisu? Okrádáte se a ještě ohrožujte nejen své bezpečí

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Potřebujete na svém autě vyměnit nějaké komponenty či části příslušenství? Zbytečně neriskujte montováním neprověřených dílů do vozu a raději za tímto účelem navštivte se svým autem autorizovaný autoservis.

Jak každý motorista dobře ví: vlastnit auto znamená být neustále ve střehu. Musíte dávat pozor v každodenní dopravě a nebourat, abyste vůz nepoškodili (a nezranili sebe či jiné účastníky samozřejmě), a pravidelně auto nechávat kontrolovat v servisu, abyste díky prevenci předešli případným komplikacím. A i když jste sebeopatrnější a sebedůkladnější, stejně je nemožné na autě vše ohlídat a čas od času na nějaké součásti dojde k únavě materiálu či prostě přes noc na autě něco odejde. To se holt stává.

Výměna jednodušších doplňků přes oficiální zastoupení značky většinou není problém. Jenomže co když se vám porouchá něco komplikovanějšího? Třeba rozvody? To už není úplně levná záležitost… A tak se spousta motoristů snaží ušetřit a obrací se ohledně na běžné autoservisy a dílny.

Díly z běžných servisů mohou přinést celou řadu rizik

Obracet se na neautorizované autoservisy rozhodně není ideální rozhodnutí. Tyto servisy totiž většinou nemají přístup k oficiálnímu dílům značky vašeho auta, a často vám tak sehnat originální náhradní díly v požadované kvalitě. Automechanici z těchto servisů vám samozřejmě dokáží sehnat náhradní komponenty od značky vašeho auta či dokonce vašeho konkrétního modelu, ale zcela logicky se nejedná o díly nové: jsou to součásti z již použitých vozů a jejich životnost je tak omezená. Takže i když vám díl z druhé ruky pomůže vzniklý problém v dané chvíli vyřešit, tak už zároveň zaděláváte na budoucí komplikace.

Navíc: pokud nechcete sáhnout po náhradních dílech z autorizované dílny z finančních důvodů, tak v konečném důsledku stejně neušetříte: vyměnit jeden díl jednou a mít na několik let vystaráno je z peněžního hlediska rozhodně efektivnější, než měnit díl levněji, ale zato vícekrát.

Ale jenom o peníze zde nejde: komponenty z neautorizovaných autoservisů totiž nemusí být vždy od stejného typu či dokonce značky, takže jejich zapadnutí do celkového mechanického řetězce vozu je problematické, což může vést k dalším komplikacím a v krajních případech i nehodám.

Největší riziko, které vám ale při obrácení se na neautorizovaný servis hrozí, že budete mít tu smůlu a narazíte na nezodpovědného automechanika, který vám – kvůli co nejvyššímu osobnímu profitu – sežene náhradní díl třeba na vrakovišti a klidně z takzvaného mrtvého auta. Zakomponování nefunkčních komponentů do mechanické části vozu může být nebezpečným rizikem, jež může přinést i fatální následky.

Zaplaťte jen jednou a máte klid

Pořízení náhradních dílů v autorizovaném servisu je nejoptimálnějším řešením, protože v něm vždy naleznete přesně ten náhradní díl, který potřebujete. Komponenty pocházejí přímo od výrobce, takže jsou nové, z kvalitních materiálů a přímo uzpůsobené na váš typ auta, díky čemuž na svá místa ve voze přesně zapadnou.

Oficiální dealeři navíc disponují proškoleným personálem, jenž jednotlivé typy a komponenty zná a ví, jak vše poladit, aby si všechny technické procesy sedly a auto šlapalo jak hodinky. V neposlední řadě vám odborné servisy poskytnou celou řadu výhod, například až 24měsíční záruku na komponenty.

Odebírat náhradní díly z autorizovaného servisu se vám tak vyplatí hned několikrát: zaplatíte jen jednou (a dopředu víte přesně kolik) a nemusíte si dělat starosti, že by nový díl narušil celkové fungování mechanické části vozu, nebo dokonce ohrožoval jak vaše, tak bezpečí ostatních účastníků provozu.

Máte Škodovku či Volkswagen? Zastavte se pro náhradní díly v Auto Podbabská

Areál Auto Podbabská se nachází u stejnojmenné ulice v pražských Dejvicích, kousek od Kauflandu. Kromě toho, že je Auto Podbabská prodejce vozů Škoda a Volkswagen, je možné si zde nechat zkontrolovat a případně opravit i vůz značky Seat. Rovněž zde můžete pořídit některou z dodávek VW nebo osobní automobil značky Škoda a Volkswagen z druhé ruky.

V neposlední řadě Auto Podbabská právě nabízí originální díly a příslušenství pro případ, že byste na své Škodovce či Volkswagenu potřebovali něco vyměnit.

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
7. 10. 2022 03:27
Náhradní díly
Určitě dobré tipy, souhlasím. Já na své auto teda zatím vždy sháněl jen originální náhradní díly. Většinou přes https://www.intercars.cz/ U nich si nechávám dělat i servis a musím říct, že zatím jsem ani jednou nebyl s kvaitou odvedené práce nespokojený. Podle mého názoru patří mezi špičky.