Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odstupující šéf VW Diess prý nekončí úplně. Ve firmě zůstane jako poradce

ČTK
Diskuze (42)

O setrvání odstupujícího generálního ředitele informovala agentura DPA s odvoláním na zdroje z koncernu.

Volkswagen v pátek překvapivě oznámil, že Diess ve funkci generálního ředitele na začátku září skončí a na jeho místo nastoupí nynější šéf divize pro výrobu luxusních vozů Porsche Oliver Blume.

Diess měl uzavřenou pracovní smlouvu do podzimu 2025. Podle zdrojů DPA zůstane v podniku až do konce smlouvy jako poradce a bude dál pobírat mzdu. Loni si Diess ve Volkswagenu po započítání nároků na pozdější penzijní platby vydělal přes deset milionů eur (zhruba čtvrt miliardy Kč), upozornila DPA.

Video se připravuje ...

O odchodu třiašedesátiletého Diesse z funkce generálního ředitele se podle pátečního prohlášení podniku rozhodlo "po vzájemné dohodě“ na jednání dozorčí rady. Ta poděkovala Diessovi za jeho velké zásluhy o transformaci koncernu, jehož součástí je rovněž Škoda Auto.

"Po opravdu stresující první polovině roku 2022 se mnozí z nás těší na zaslouženou letní dovolenou," napsal Diess na sociální síť LinkedIn před oznámením svého odchodu.

Bavorský rodák přešel do Volkswagenu z BMW v červenci 2015, jen několik měsíců předtím, než se objevily zprávy, že automobilka podváděla při emisních testech ve Spojených státech. Generálním ředitel koncernu Volkswagen se stal v roce 2018.

ČTK
Diskuze (42)

Doporučujeme

Avatar - Emel
27. 7. 2022 21:51
Re: poradce
No to je otázka.
První aspekt - level 5 neznamená bez volantu, ale plně autonomní... ale ten volant tam pořád být může.
Druhý aspekt - jak myslíš, že by tedy vypadala autonomní luxusní limuzína na dlouhé cesty? Nebude nakonec pořád nejvýhodnější sedět směrem dopředu, s nohama před sebou?
27. 7. 2022 07:52
Re: Diess
Dobabral co sa dalo, golf -50% za dva roky, tiguan -40% a hlavne id3 je ani nie na polovicnych predajoch tesly 3. A tento rok sa kazdy mesiac oredava menej ako v minulom roku. Napr april 2020 cca 6000ks vs 1700 2021
Avatar - Hammunasakra
26. 7. 2022 11:01
Re: Diess
No to si popsal pohled koncového zákazníka (který nemá znalost problematiky = vidí jen ten výsledek). Ty reaguješ na VYSVĚTLENÍ co proč jak včetně odkazu a (přesto sis) popletl příčiny a následky
26. 7. 2022 10:53
Re: poradce
Podle mého názoru bude docela velký rozdíl mezi S klasse se systémem certifikovaným pro level 3 a S klasse v levelu 5 (bez místa pro řidiče a ovládacích prvků - volant, pedály ...). Tam se ta hra bude měnit (dle mého názoru) dost. Automobilová výroba je samozřejmě předimenzovaná, stejně jako farmaceutická výroba, která je v Evropě vytížená na cca 17 %.
26. 7. 2022 09:03
Re: Diess
Koncern dohání arogance a nerespektování přání zákazníků. Začali vyrábět drahá, nespolehlivá a nezajímavá auta s ořezanou výbavou.