Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani láká na ostřejší verzi dvanáctiválcové Huayry

David Bureš
Diskuze (2)
Nová verze Pagani Huayra bude ještě ostřejší než výchozí model. Má se jednat o vůz, který udělá velkou parádu jak na silnici, tak na okruhu.

Představitelé Pagani dali v minulých měsících najevo, že malý italský výrobce supersportů pracuje na ostřejší verzi modelu Huayra. Nyní už firma sídlící nedaleko Modeny láká na příchod auta pomocí trojice videí, které prozatím zveřejnila pouze na svých webových stránkách.

Společnost založená Horaciem Paganim si dobře drží svá tajemství, a tak o novince zatím víme jen minimum podrobností. Ze zamaskovaných prototypů vyplývá, že nová verze dostane upravenou příď. Již dříve se spekulovalo o tom, že nová Huayra dostane sadu odnímatelných aerodynamických dílů, které mají být speciálně určeny pro použití na závodních tratích.

Větší koncovky výfuku vypovídají o příchodu silnějšího agregátu – základní Huayra je poháněna dvakrát přeplňovaným šestilitrovým dvanáctiválcem z dílny Mercedesu-AMG, který je naladěn na 539 kW a 1.000 N.m. Motor spolupracuje se sedmistupňovou sekvenční převodovkou.

Pagani zatím neoznámilo, jak se nová varianta Huayry bude jmenovat. V současnosti se spekuluje o názvech Huayra R nebo Huayra SE (Special Edition). Vedle ostřejší verze kupé Pagani pracuje také na otevřené Huayře Roadster chystané pro rok 2016.

Huayra SE (nebo R) údajně vznikne jen ve 20 exemplářích. I s ohledem na tuto exkluzivitu má auto stát závratných 2,5 milionu eur (v přepočtu 67,5 milionu korun), což je více než dvojnásobná částka ve srovnání s běžnou Huayrou. Pagani navíc auto prodá jen stávajícím zákazníkům, kterým už v garáži parkuje jiná Huayra nebo třeba starší Zonda.

David Bureš
Diskuze (2)
Re: Paráda?
:yes:
Avatar - _Karel_
15. 7. 2015 21:03
Paráda?
"Má se jednat o vůz, který udělá velkou parádu jak na silnici, tak na okruhu." >:D
To jakože "běžná" Huayra je taková šedá myška, co na okruhu moc nezáří?